reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

U mnie jeszcze 3 pralki pranka i koniec :) Wszystko już będzie potem gotowe - wyprasowane i pachnące. Nawet te rzeczy, które zamierzam zostawić w szpitalu dla inych dzidzi.

reklama
U mnie ostatnio tez tylko pralka non stop chodzi. Nie dośc ze naszego prania pod niebo jest to jeszcze dzidziusiowe rzeczy piore bo kto to potem zrobi jak nie ja...

kasiula matula pisze:
ja juz mam wszystko poprane poprasowaniei poukladane tylko nie mam kogo ubierac jeszcze ;D

hehe mnie ostatnio powiedzieli ze jak juz wszystko dla dziecka przyszykowane i torba do szpitala spakowana to szybko sie dzidiza wykluje...no i torbe wczoraj spakowałam i tylko czekam...i czekam...i czekam...

właśnie skończyłam prasowanie pieluch tetrowych i flanelkowych, ciuszków białych i niebieskich, wyprałam właśnie żółte i kremowe ciuszki, jutro 2 następne pralki - ubranka granatowe i różowe, no i oczywiście prasowanie :D

Mam pytanie co do "wyprawki mamusiowej": czy te pieluchy poporodowe Belli, to są generalnie takie dla dzeci? Bo nie wiem czy babka w aptece dobre mi sprzedała, bo jakaś słabo kumata była, a ja wczoraj też trochę nie kojarzyłam...

tak, ja tez takie dostalam. je chba mozna tez dawac dzieciom tym wikszym do takich ceratkowych majteczek.
ale rozmiary maja super!! normalnie 3 mm :D
jak je kupowalam to powiedzialam "o boze" na ich widok a sprzedawczyni usmiechnela sie ze zrozumieniem, chyba kazda ciezarna tak na nie tam reagowala :)

ja prowadząc dyskusje z mamami o wózkach przekonałam się o jednym: do każdego można mieć jakieś zastrzeżenia i każdy może okazać się wadliwy, ważne jest aby miał dobry serwis (np.implast ma fatalny), bo jak coś się spierniczy to ważny jest czas i łatwośc naprawy, a są też firmy dające wózki zastępcze

te belle to jakis koszmar ;-D
dzisiaj przepakowywałam torbe, dokładałam ręczniki i koszule wyprasowane i ogarnął mnie smiech na widok tych podpasek :laugh:
długo trzeba je używać? bierzecie do szpitala też "normalne" podpaski??

reklama
osinka pisze:
długo trzeba je używać? bierzecie do szpitala też "normalne" podpaski??

Ja nie biorę, bo normalnie nie używałam podpasek tylko tamponów (-nie lubię podpasek), a wydaje mi się, że te belle są delikatniejsze dla skóry niż normalne. A czas używania zależy chyba od tego jak ładnie Ci się będzie goiło no i jak długo będzie cosik wypływało... Porodbno około dwóch tygodni, ale może coś mi się pomieszało...

Do góry