reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

ja juz chba mam wszystko
poza laktatorem a musze sie koniecznie w niego zaopatrzyc i w pojemniczki do przechowywania pokarmu
a noi wozek ale z tym jeszcze poczekamy

reklama
to dobrze bo gzeis slyszalam ze te sojaczki sa malo stabilne ale to chba zalezy kto je produkuje i czy dobrze jest dobrany do wanienki

bo jak tak ostatnio pomyslalam ze tez przydalby nam sie taki stojaczek bo na taboretach stawiac wanienke to nie bardzo mi sie widzi a w pokoiku nie mamy lawy ani nic (minimalizm jesli chodzi o meble) hehe wiec moze namowie mezulka na to cudo ale fakt drogie sa

My dzisiaj w sklepie zostawiliśmy około 10 zł na: parę rajstopek, 3 kaftaniki, body, śpioszki, kapciuszki, butelkę z Canpola Disney, nozyczki do paznokci z obcinaczkami i pilniczkiem, gruszkę do noska, 3 pieluszki tetrowe i jedną flanelową. Kupa kasy a w sumie dużo nie kupiliśmy. A co do laktatora to bratowa powiedziała mi, że najlepszy jest ten zwykły (tzn. był najlepszy dla niej). Zwykła rurka na pierś i "gruszka" do odciągania. Kosztuje około 20 zł. Też muszę się zaopatrzyć, ale z tym mogę jeszcze poczekać, bo i tak z Gają będę na początku cały czas. Odciągać chcę tylko w wypadku pozostawienia jej z kimś na kilka godzin.

A ja czuję jakiś opór jeśli chodzi o zakupy ubranek - tzn. w tej chwili. Mamy trochę kupionych - niedużo, tak aby przetrwać pierwszy miesiąc i jak wchodzę do sklepów to aż mnie odrzuca. Dziwne, nie?

reklama
a ja muszę tylko pampersy  i chusteczzki nawilżające
a i przewijak

dzisiaj spakowałam torbę do szpitala  prawie wszystko
spakowałam:
-3 ręczniki 2 duże 1mniwejszy i 2 malutkie ( takie do twarzy)
- 2 koszule z guzikami do połowy
- 5 par majtek bawełnianych
-12 par majtej jednorazowych siatkowych
-2 staniki
-podkłady bella
-chusteczki nawilżające
-szlafrok
-kapcie
-klapki pod prysznic
- wkładki laktacyjne
-pasta i szczotka do żebów
-krem
-sztyft do ust natłuszczający
-szamponik mały, mydło w płynie
-gumki do włosów i szczotka

brakuje mi płyn do higieny intymnej ,uszarka do włosów ,jasiek o czymś zapomniałam???

rzeczy dla dzeiecka mam przygotowane w szafce tj kaftaniki koszulki spioszki pajacyk to starczy??????

Do góry