reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA :)

reklama
jakie zabobony????? albo wolę nie wiedzieć
ja też mam już jakieś 2 tygodnie skręcone łóżeczko i nawet w nim mam materacyk przykryłam to cienkim kocykiem żeby się nie kurzyło babka w sklepie nam mówiła że powinno przynajmniej 2 tyg postać żeby zapach drewna się rozszedł nawet mi na początku przeszkadzał zapach a co dopiero dla takiego maluszka taki zapach

Dziewczyny - a jakie czapki kupujecie? Chodzi mi o rozmiar - z tą jedną rzeczą mam dylemat, zupełnie nie wiem jakie kupić...

fionka pisze:
kasiula matula pisze:
a ja mam juz lozeczko
mama sie zlosci bo przesądy ale slyszalam zeby troszke postalo w domciu zeby nie smierdzialo nowoscia wiec kupilismy

kasiula moja teściowa jak usłyszała, że mamy łóżeczko i to już złożone , to prawie padła ale jej wytłumaczyłam, że ważniejsze od zabobonów jest to żeby dzidzia się nie przytruła wdychając zapaszek świeżych mebli, bo coprawdałóżeczko ma atest ale przy każdym nowym meblu dla dzidzi jest zastrzeżenie żeby przed użyciem wywietrzyć

dokładnie ja też tak myśle ::)

iwosz pisze:
Dziewczyny - a jakie czapki kupujecie? Chodzi mi o rozmiar - z tą jedną rzeczą mam dylemat, zupełnie nie wiem jakie kupić...

nie wiem iwosz! w zestawie wyprawkowym mam czapeczkę, ale nie wiadomo czy będzie dobra... martwie sie tym
wyprawke kupiłam na 56cm, zastanawiam się nad zakupem kolejnej na 62cm
normalnej czapki nie kupie chyba, bo mam spiworek z kapturkiem - moze wystarczy? w sumie to tylko ze szpitala do samochodu, na miejscu mąż podjedzie pod samą klatkę schodową

recznik zakupilam.
iwosz ja tez nie mam pojecia,ja mam taka jedna niebieska z owieczkami i jak bylam w sklepie to dylematy.........jakies rozmiary 0,1,2,3...........wzielam 1

co do zabobonow to mam takie wkurw.........ze ho ho.tesciowa lazi za mna i mi pierdo.............bo ona nioc wczesniej nie miala bo to bo tamto........ja odpowiadam:wielka nieodpowiedzialnosc,zeby nic nie miec wczesniej,ze mamy 21wiek i w zadne zabobony nie wierze,ze zdrowie albo zycie mojego dziecka na pewno nie zalezy od tego ze kupuje wczesniej i ze teraz wszyscy kupuja.ja jeszcze lozeczka nie mam ani wozia ale jak kupie za jakies 2 tyg.to sie naslucham :mad:

acha jeszcze musze kupic taki wielorazowy pledzik do przewijania z ceratka,wydaje mi sie bardzo przydatna rzecza np.u lekarza,w gosciach

reklama
kurcze ja tak samo slucham od mojej mamy teraz jak juz wie ze mamy lozeczko to mowi zeby go nie ustawiac w pokoju tylko na balkonie ::)
a wygląda ono tak
mama1047bg.jpg

Do góry