reklama
Madzia_S
Matka Polka
fionka pisze:no ja rozumiem że pępek na początku musi być chroniony tylko nie bardzo wiem jak, tzn kaftanik ma nie dotykać pieluszka też ale co dziecko z gołymi nóziami ma być, bo jak się założy śpiochy czy pajac to będzie dotykać pępka :
I kopytka nie są gołe...
kaśka76 pisze:ja zamierzam albo bambino albo bubchen. chętniej bubchen, ale w zakupach tych cudów jestem uzależniona od przyjaciółki.
no właśnie bardzo dużo dobrego słyszałam o bubchen, kupuje sie w aptekach?
A
azik
Gość
kaśka76 pisze:może jestem inna ale mnie nauczono, ze zawsze pod kaftanikiem ma być body lub koszulka troczkowa, chyba że jest ogromniasty upał.
kasia, a ty zawsze zakładasz podkoszulkę?
ja nie widze potrzeby - po to mam body - abu nie męczyć dziecka kolejnym ubrankiem...
przez 5 dni które byłam w szpitalu Piotruś leżał w kaftaniku i rożku - nie widziałąm sensu ubierać go w cokoliwek innego, czasami zakładałam skarpetki, a po kapieli czapeczkę...
kosmetyki mam nivea baby - do tej pory...
A
azik
Gość
Mama Boo pisze:Fionka tu chodzi o to, że kafatnik wiązany z boku nie uszkadza pępusia tak jak bluzeczki zapinane na guziczki z przodu. A jak na to założysz śpioszki to nie drażnią go żadne guziczki, jedyne co to materiał, ale tego nie da się uniknąć
w szpitalu używają tylko kaftaników zapinanych z przodu - nie widziałam z tego powodu powikłań pępkowych...
kikut jest zawiązany gazą, a po drugie to sprawa max 1 tygodnia - potem już nie ma kikutka - jest tylko pepuszek o który trzeba dbać - ale nie ranka.
reklama
Podziel się: