reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
Mokatte do tego dokupiliśmy jasne łóżeczko i pomarańczowe prześcieradło - wszystko wygląda przecudownie :)

No właśnie zastanawiałam się jakie przeeścieradełko by pasowało
Dzięki za informacje. :)
A kremowe też może pasować?

moja mama jest w żywiole codziennie do mnie dzwoni co dokupiła
wymienia kocyki i inne
tata się śmiał że mama była podniecona piorąc i prasując ciuszki

cieszę się że mi pomaga a gust ma dobry więc niczego się nie obawiam jeedynie tego że wyda za dużo kasy bo wnusio musi mieć wszystko co najlepsze

kocyki wymieniała 3 razy bo na jednym było źle odszyte na 2 zauważyła MADE IN CHINA a jeżeli chodzi o 3 to wymieniła bo przyszły z fajniejszymi wzoramui ;D

Mokkate jasne, że tak. Tylko my nie kupowaliśmy, bo mnie się takie jasne kolrki nie podobają. Uwielbiam takie wyraziste. :D
A teraz pytanie : jakie wymiary mają wasze pościele dla dzidziusiów?

ja mam całkiem sporo tych koszulek wiązanych na troczki - wcześniej tylko takie były i nikt nie narzekał, że się podwijaja. a technika idzie dalej ::)

mam pościel 135x100

mam koszulek koło 10 - (nie kupowałam - spadek) nie używałam - już wolę kaftanik zapinane na brzusiu - dużo większa wygoda.

bo ogólnie preferuję body - ale nie zawsze sied a, chociazby przy tym nieszczęsnym kikucie pępusia przez tydzien, a póżniej do jako dodatkowa narzutka na body - ale kaftanik - nie koszulka.

może jestem inna ale mnie nauczono, ze zawsze pod kaftanikiem ma być body lub koszulka troczkowa, chyba że jest ogromniasty upał.

no ja rozumiem że pępek na początku musi być chroniony tylko nie bardzo wiem jak, tzn kaftanik ma nie dotykać pieluszka też ale co dziecko z gołymi nóziami ma być, bo jak się założy śpiochy czy pajac to będzie dotykać pępka ::)

reklama
Fionka tu chodzi o to, że kafatnik wiązany z boku nie uszkadza pępusia tak jak bluzeczki zapinane na guziczki z przodu. A jak na to założysz śpioszki to nie drażnią go żadne guziczki, jedyne co to materiał, ale tego nie da się uniknąć :D

Do góry