reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA :)

ja po prostu w tych jednoirazowych robiłam dziureczki - estetycznie to nie wygladało, ale za przeproszeniem estetycznie to i przez tydzień wygladac całą nie będę...
a pod koszulę nikt oprócz lekarza zaglądać nie będzie - a mój mnie za pomysł pochwalił :laugh:

reklama
Azik: o gatkach myślałam po domu, będzie się je prać na bieżąco, a w szpitalu u nas jeśli już to pozwalają używać tylko bawełnianych, kumpela we wrześniu została zjechana przez ordynatora za "plastikowe gatki". jak on to ująłdosłownie - rana ma się wietrzyć. ale wiadomo co kraj to obyczaj. a i dużo zależy jak nasze ciało będzie na to reagować.
w sumie jeśli się bąbla nie trzyma w rożku to raczej jest on niepotrzebny, bo przecież ze szpitala dzidziol jest zapakowany w foteliku do auta. a potem łóżeczko-city. jedynie co to potem do karmienia. ;D
Ty mnie Azik nie strasz nawet cc, bo moje ciało sie strasznie wolno goi. i jak pomyślę sobie o bólu, to mi ciarki przechodzą.

tylko jeden dzień myslałm że nie chce więcej dzieci - potem jużbyło OK :)

ja cała ranę miałąn na wierzchu w jednorazókach - bo tak je naciełam, były mi potrzebne tylko do podtrzymywania podpaski...

dziewczyny, widziałan na allegro takie specjalne siateczkowe majtki poporodowe! poszperajcie!

powiedzcie mi - zaraz po porodzie to na maxa ma się krwawienie a potem już jak normalny okres??

Azik: dobry pomysł z wycinaniem. ja mam już opory do cc, bo mi się rana po zamrażaniu nadżerki goiła prawie pół roku - taki mam cudny organizm.

a wkładki laktacyjne to takie z przylepcem czy bez???

my planujemy tez zakup fotelika, narazie wiem tyle ze musi miec ta wkladke dla niemowlaczka- podtrzymujaca glowke. ale ani firmy ani modelu jeszcze nie wybieralismy, bedzie jeszcze na to czas. teraz najwazniejsze zeby w domku wszystko przygotowac bo z maluszkiem i tak nie wolno zaraz po urodzeniu wychodzic.

reklama
a tam nie wolno - byle nie na mróz, ja wyszłąm juz dwa dni po powrocie ze szpitala - nawet połozna mi tak kazała :) a PEDIATRA WRĘCZ WYGANIAŁA...

Do góry