reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

ja po prostu w tych jednoirazowych robiłam dziureczki - estetycznie to nie wygladało, ale za przeproszeniem estetycznie to i przez tydzień wygladac całą nie będę...
a pod koszulę nikt oprócz lekarza zaglądać nie będzie - a mój mnie za pomysł pochwalił :laugh:

reklama
Azik: o gatkach myślałam po domu, będzie się je prać na bieżąco, a w szpitalu u nas jeśli już to pozwalają używać tylko bawełnianych, kumpela we wrześniu została zjechana przez ordynatora za "plastikowe gatki". jak on to ująłdosłownie - rana ma się wietrzyć. ale wiadomo co kraj to obyczaj. a i dużo zależy jak nasze ciało będzie na to reagować.
w sumie jeśli się bąbla nie trzyma w rożku to raczej jest on niepotrzebny, bo przecież ze szpitala dzidziol jest zapakowany w foteliku do auta. a potem łóżeczko-city. jedynie co to potem do karmienia. ;D
Ty mnie Azik nie strasz nawet cc, bo moje ciało sie strasznie wolno goi. i jak pomyślę sobie o bólu, to mi ciarki przechodzą.

tylko jeden dzień myslałm że nie chce więcej dzieci - potem jużbyło OK :)

ja cała ranę miałąn na wierzchu w jednorazókach - bo tak je naciełam, były mi potrzebne tylko do podtrzymywania podpaski...

dziewczyny, widziałan na allegro takie specjalne siateczkowe majtki poporodowe! poszperajcie!

powiedzcie mi - zaraz po porodzie to na maxa ma się krwawienie a potem już jak normalny okres??

Azik: dobry pomysł z wycinaniem. ja mam już opory do cc, bo mi się rana po zamrażaniu nadżerki goiła prawie pół roku - taki mam cudny organizm.

a wkładki laktacyjne to takie z przylepcem czy bez???

my planujemy tez zakup fotelika, narazie wiem tyle ze musi miec ta wkladke dla niemowlaczka- podtrzymujaca glowke. ale ani firmy ani modelu jeszcze nie wybieralismy, bedzie jeszcze na to czas. teraz najwazniejsze zeby w domku wszystko przygotowac bo z maluszkiem i tak nie wolno zaraz po urodzeniu wychodzic.

reklama
a tam nie wolno - byle nie na mróz, ja wyszłąm juz dwa dni po powrocie ze szpitala - nawet połozna mi tak kazała :) a PEDIATRA WRĘCZ WYGANIAŁA...

Do góry