reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

zawsze podczas miesiączki stosowałąm tampony w nocy też, bo po podpaskach miałam potówki i odparzoną część ciała tuż pod -syndrom podpaski ale już wolę cienkie nocne podpaski niż te grube wkłady :mad:

reklama
Co do cc to szczerze porozmawiajcie ze swoimi lek., niech Wam wyjaśnią wszystkie "za" i "przeci" naturalnego i cc. Przedstawcie swoje obawy i wysłuchajcie, co lek. ma Wam do powiedzenia. Ja właśnie tak zrobiłam, a moja dr dała mi wybór co do sposobu rozwiązania, po wcześniejszych szczerych rozmowach - kiedy wybrałam cc, uszanowała to i stwierdziła, że jeśli chcę to ona się tym zajmie bez żadnych dodatkowych opłat na boku.
Moim zdaniem własne odczucia i ewentualne obawy są bardzo ważne, bo stres przed naturalnym i jego ewentualnymi skutkami może szkodzić mamie i dzidzi już przed porodem, a tego przecież żadna z nas nie chce.

ja znalazlam w Auchan koszule z guziczkami za 25 zl. Kupie sobie ze 2 albo 3- mysle, ze nie ma sensu kupowac nic drozszego bo i tak je potem albo schowam bardzo gleboko w szafie albo wyrzuce ;)

dwie rzeczy wywołują we mnie gęsią skórke jeżeli chodzi o finał ciąży: nacięcie krocza (brrrrrr) i połóg, mam nadzieję że minie szybko i równie szybko zapomnę

Ja sie zdecydowalam, ze ani na lewatywe, ani na golenie ani na ciecie sie nie zgadzam. I koniec kropka. Ogole sie pewnie sama jesli dam rade- na razie ciagle daje :laugh:
I w ogole mysle, ze wszystko bedzie dobrze :) Byle dotrwac do konca 37 tygodnia- potem moge juz rodzic :)

wodniczka: a przecież wcześniej dzieciaki spały w becikach. i dobrze było, przecież rożek to nic innego jak uproszczona wersja becika. u mnie na osiedlu dzieciaki znajomych spały po 6-8 tyg. w rożkach, a czasami dłużej. w rożku jest dobrze opatulone.

reklama
ja swojego malucha w rożku trzymałąm tylko w szpitalu, w domku był luzak - ale on nie lubił być obwiązany ani skrępowany niczym - taki indywidualista mały :)

co do podpasek - byle bez wkłądek sztucznych takich jak allways - jakieś zwykłe belli - bez folii z wierzchu - by nie doprowadzać do zakażenia, a podkłady przydadzą wam sie tylko prezz pierwsze 3-4 dni (orzynajmniej tak było ze mną) potem używałam już zwykłych belli -

połogu nie wspominam tragicznie - oprócz bólu brzusia po cc...

w 5 tygdoni po byłam swaidkiem na ślubie - i to świadkiem który dopiero po porodzie szukał sukienki ,garnituru dla Igora, organizował wieczór panieki, pomagał pannie młodej ile sie dało (suknia, wykończenie, itp) - dzidzio oprócz wieczoru panieńskiego wszędzie był oze mną :)

połóhg dla mnie jest o wiele przyjaźniejszym okresem (oprócz pierwszego dnia po cc) niż koniec ciąży - kręgosłup zaczyna odpoczywać, zgaga mija, pęcherz moczowy odpuszcza, rozstępy kjak sie nie pojawiły to raczej sie nie pojawią, itd

proszę, spójrzcie na to z tej strony, od razu będzie lepiej....

co do bawełnianyc hmajtek - to rzeczywiście sa lepsze - ale 5 par moze Ci nie starczyć...
chyba że na jeden - dwa max dni

Do góry