reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA :)

zawsze podczas miesiączki stosowałąm tampony w nocy też, bo po podpaskach miałam potówki i odparzoną część ciała tuż pod -syndrom podpaski ale już wolę cienkie nocne podpaski niż te grube wkłady :mad:

reklama
Co do cc to szczerze porozmawiajcie ze swoimi lek., niech Wam wyjaśnią wszystkie "za" i "przeci" naturalnego i cc. Przedstawcie swoje obawy i wysłuchajcie, co lek. ma Wam do powiedzenia. Ja właśnie tak zrobiłam, a moja dr dała mi wybór co do sposobu rozwiązania, po wcześniejszych szczerych rozmowach - kiedy wybrałam cc, uszanowała to i stwierdziła, że jeśli chcę to ona się tym zajmie bez żadnych dodatkowych opłat na boku.
Moim zdaniem własne odczucia i ewentualne obawy są bardzo ważne, bo stres przed naturalnym i jego ewentualnymi skutkami może szkodzić mamie i dzidzi już przed porodem, a tego przecież żadna z nas nie chce.

ja znalazlam w Auchan koszule z guziczkami za 25 zl. Kupie sobie ze 2 albo 3- mysle, ze nie ma sensu kupowac nic drozszego bo i tak je potem albo schowam bardzo gleboko w szafie albo wyrzuce ;)

dwie rzeczy wywołują we mnie gęsią skórke jeżeli chodzi o finał ciąży: nacięcie krocza (brrrrrr) i połóg, mam nadzieję że minie szybko i równie szybko zapomnę

Ja sie zdecydowalam, ze ani na lewatywe, ani na golenie ani na ciecie sie nie zgadzam. I koniec kropka. Ogole sie pewnie sama jesli dam rade- na razie ciagle daje :laugh:
I w ogole mysle, ze wszystko bedzie dobrze :) Byle dotrwac do konca 37 tygodnia- potem moge juz rodzic :)

wodniczka: a przecież wcześniej dzieciaki spały w becikach. i dobrze było, przecież rożek to nic innego jak uproszczona wersja becika. u mnie na osiedlu dzieciaki znajomych spały po 6-8 tyg. w rożkach, a czasami dłużej. w rożku jest dobrze opatulone.

reklama
ja swojego malucha w rożku trzymałąm tylko w szpitalu, w domku był luzak - ale on nie lubił być obwiązany ani skrępowany niczym - taki indywidualista mały :)

co do podpasek - byle bez wkłądek sztucznych takich jak allways - jakieś zwykłe belli - bez folii z wierzchu - by nie doprowadzać do zakażenia, a podkłady przydadzą wam sie tylko prezz pierwsze 3-4 dni (orzynajmniej tak było ze mną) potem używałam już zwykłych belli -

połogu nie wspominam tragicznie - oprócz bólu brzusia po cc...

w 5 tygdoni po byłam swaidkiem na ślubie - i to świadkiem który dopiero po porodzie szukał sukienki ,garnituru dla Igora, organizował wieczór panieki, pomagał pannie młodej ile sie dało (suknia, wykończenie, itp) - dzidzio oprócz wieczoru panieńskiego wszędzie był oze mną :)

połóhg dla mnie jest o wiele przyjaźniejszym okresem (oprócz pierwszego dnia po cc) niż koniec ciąży - kręgosłup zaczyna odpoczywać, zgaga mija, pęcherz moczowy odpuszcza, rozstępy kjak sie nie pojawiły to raczej sie nie pojawią, itd

proszę, spójrzcie na to z tej strony, od razu będzie lepiej....

co do bawełnianyc hmajtek - to rzeczywiście sa lepsze - ale 5 par moze Ci nie starczyć...
chyba że na jeden - dwa max dni

Do góry