reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
To tylko kącik w naszej sypialni niestety... wolnego pokoju juz nie mamy:baffled: Z wyprawki brakuje mi jeszcze kosmetyków dla małej... nożyczek....gruszki do noska i innych drobiazgów. Proszek wczoraj kupiłam i chyba niebawem wszystko juz popiore bo mnie nosi.A pózniej będę lezała na lezaku i czekała na godzine 0:dry:

Plan masz dobry:):) My tez nie mamy w mieszkaniu juz pokoiku, więc mala nie będzie miała swojego jak narazie.. musi poczekać aż wybuduje sie domek:) będzie spała u nas w pokoju.. tak czy siak.. ja lozeczka jeszcze nie mam, ani pościeli.. kilka *******kow tez mi brakuje.. no ale sie da:)

posciel.jpg

zakochalam sie w tej poscieli i mimo, ze ma byc Milosz (narazie nie beda mu przeszkadzac kwiatki :) ), to i tak ja kupie :)

Mam do was pytanie - jaki materacyk do lozeczka polecacie. slyszlam, ze sakokosowe, gryczane, piankowe.... ale o co w nich chodzi? :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
miriam, tez zastanawiam sie jaki jest najlepszy materacyk, myślę że będzie dobrze jak kupię taki mix gryka, pianka, kokos:):) wszystkiego po troszku:):) a posciel piękna, ja lubie takie proste, klasyczne:) a dlaczego niby chłopiec nie moze spać w kwiatkach :tak:

U nas na odwrót my wprowadzilismy się do pokoju małej, ma byc wygodniej i bezpieczniej. Na raze kupilismy komodę dużą i małą ale mała nie rozłozona, nie wiem czy się zmieści, półkę, półke podwieszaną_kosze na zabawki, lampę, pudełka i kosze. Pokój będzie w kolorystyce biało-różowo-żółtej. Wróciliśmy tez do pierwszego planu i kupilismy kołyskę. Jak Emilka wyrośnie z niej będzie spała w łózeczku-kojcu.
Z wyprawki brakuje nam wanienki, ręczników, kosmetyków, aspiratora do noska i wózka. Wózek kupujemy na poczatku czerwca. Do końca maja chcemy skończyć pokoik i kupić wszystko prócz wózka. Dla mnie musimy jeszcze dokupić koszule do karmienia, mam jedną.
A potem spakuję torbę do szpitala i będe czekać..................

Jak tylko zrobimy pokój wstawię fotki.

no wisieńko, wszystko zaplanowane :-), mnie jeszcze sporo brakuje, ale jakoś dam radę.. my z premedytacją, gdy się wprowadzaliśmy wybraliśmy mniejszy pokój na sypialnię i teraz ledwo ledwo nam starczy miejsca na łóżeczko..ale nie martwe się, ciuszki, i tego typu będą w pokoju małego, na szczęście pokoje są obok siebie, więc tragedii nie ma.. jeszcze łóżeczka nie składamy, więc i kącika Tymka nie mogę zrobić, bo nie wiem dokładnie gdzie jakie naklejki przykleić i jak ostatecznie ustawić. U nas wstawienie łóżeczka równa się wyrzucenie (póki co) małych szafek przy łóżku, no ale trudno..
dzisiaj jedziemy obejrzeć wózki, to już drugie podejście - może nawet coś kupimy.. zobaczymy

Wisieńko plan jest:-) nam brakuje jeszcze wanienki, przewijaka, rożka, aspiratorka do noska i rzeczy dla mnie. Ale to na dniach kupimy.

reklama
a ja mam szczescie, moja kumpela leci do polski za niedlugo wiec zamowie na allegro drobne rzeczy takie jak aspirador do noska, termomentr bezdotykowy i moze jeszcze sudokrem i mi to przywiezie, bo z przesylka jest zawsze problem i wychodzi o wiele wiele drozej wiec skorzystam z okazji :-D

Do góry