reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

oj tam oj tam ja mam kazdego koloru po troszku, calutkiej na rozowo bym chyba nie ubrala ale jakis akcent czemu nie, u mnie ogolnie duzo bieli
pokoj dziewczynki maja zolto zielony z niebieskimi dodatkami, a na scianach naklejki hello kitty z chinskiego za cale 6zl heh
a wozek mamy czerowny i to w sumie tez z przypadku

a co do ubranek do szpitala, to jak urodzila sie oliwka to odrynator pediatrii do ktorej chodzilismy z oliwka na kontrole bo byla wczesniakiem kilka razy mi mowila ze ubieram dziecko nie tak jak powinnam bo takiemu dziecku jest duzo chlodniej niz nam, no i ja mam spakowane body plus welurowy pajacyk plus skarpetki plus czapeczka bawelniana plus niedrapki plus rozek

Ostatnia edycja:
reklama
sory ze sie tak wtracam ale to ze ktos ma dziewczynke nie znaczy ze tylko roz do niej pasuje;/ ja mam corke i ubieram ja w kazdy kolor a roz sie brzydnie az patrzec nie idzie na te rozowe ciuszki ... to jest fajne na poczatku ale pozniej nie ;/ przeciez ciuszki na dziewczynki sa ladne nawet w granacie teraz mozna tak ubrac corke slicznie nie koniecznie tylko w roz;/ chociaz by sukienki z jeansu czy sztruksu ..:)
i tak sie dziewczęce roznia fasonem od chlopiecych ....

zgadzam się. Wg mnie calutki strój rózowy jest nie do przyjęcia, aż cofa od nadmiaru... W ogóle moim zdaniem ubieranie dziewczynek na różowo a chłopcow na niebiesko to tylko powielanie stereotypow. Ja mam ciuszki w różnych kolorach. Ale to tylko moja opinia, każdy powinien ubierać swojego malucha jak mu się podoba i nikomu nic do tego.

Ostatnia edycja:
Maja pewnie, że się rozkręci.

Camilla nie mam pojęcia - nie liczyłam. Do szpitala wezmę raczej śpioszki i kaftanik.
Fajne ubranka :)

Axarai spoko, że masz już ubranka przygotowane, a ja nie wiem jeszcze na jaki rozmiar mam wziąść.
Pościel super.

A ja szczerze mówiąc nie lubię różu, ale znajomi obsypali mnie różowymi ubrankami więc nie mam wyjścia ;)

Kasia no to sporo bierzesz, ale jak trzeba to trzaba :)
U mnie nieby nie trzeba, ale dowiem się na pewno za tydzień, bo wybieram się w odwiedziny do szpitala.

oj dziewuszki a ja rozumiem te mamuśki co mają synków a teraz całą wyprawke kupiły różową bo tak jak piszecie trzeba si ewyrzyć w tym różu i nikt nie powiedział ze nastepne ubranka tez beda rozowe a nei w innych kolorkach:)
a ja mam bardzo duuuuuzo na 56 !!! pogielo mnie poprostu!!! nawet mam kilka kompletów na 52 ale raczej na pewno nie zaloze ich Malemu bo liczylam ze bedzi eduzo mniejszy niz jest :) a na 62 mam bardzo malo wlasnie:( ehhhh no nic przekopie jeszcze te ubranka bo widze ze 56 i 56 z innej firmy jest mega roznica wiec te mniejsze poukladam na gore co by je zalozyc a pozneiej te wieksze a jak nie to dokupimy :) ale wiem ze stanowczo za duzo mam tych na 56 (samych bodów okolo 20 szt:szok:)

maja ja z własnego doswiadczenia wiem ze te rozmiarowki nie sa sobie rowne. Przy corce mialam duzo ubranek 56, które okazały sie na początku zbyt duze a mala urodzila się 55 długa wiec teoretycznie powinny byc dobre. Rozmiary 62 zakładałam małej bardzo późno, chyba okolo 3 miesiąca

ja mam pokupowane z lumokow i pozyczone troche ubranek w rozm. 50, wczesniaczych, bo ponoc Agatka ma byc tak mala jak Oliwka a z Oliwki wszystko spadalo heh,nawet dwie sukienki, w tym jedna Disney mam dla wczesniaka heh

Mi też się wydaje, że mam dużó w rozmiarze 56. 62 i 68 też ale to dzidzia dłużej ponosi. Dla Starszaka w życiu tyle nie miałam. A teraz coś tam kupiłam, później wyciągnęłam po Starszaku i jeszcze od Szwagiery dostałam. To sie uzbierało. Ale ja jeszcze nic wyprane nie mam. Dziś w ogóle oglądałam dopiero pościele do łóżeczka. NIe mam nic do szpitala dla siebie ani kosmetyków dla dziecka. W ogóle to daleko jestem z tym wszystkim jak patrzę na Was. I jak wylądowałam w zeszłym tygodniu w szpitalu to się trochę przeraziłam. No nic, muszę się w końcu za to zabrać. Po Starszaku mam jedynie łóżeczko, wanienkę, no i ciuszków już też mi wystarczy. A największy problem mam z wózkiem - nadal nie mogę się zdecydować, a czas leci. A najlepszym moim doradcą w zakupach jest Starszak, jak dziś oglądałam pościele od razu powiedział mi, które jemu się podobają. Prawdziwy z niego facet jeśli chodzi o zakupy - konkretny i szybki :-)

Ja mam ze trzy zestawy na 50cm, pewnie sie przydadza bo mała jak narazie w slady starszaj siostry idzie :sorry2:a ta 2850 wazyła i 48 cm i ponad 20 pajacow i body:szok::-D a 56/62 do tego kilka spodni sukienek bluzeczek dresikow od 0-3 mies:-D poszalam troche ale co tam:-D:-D Generalnie to jeszcze lozeczka poscieli i wanienki brak zabieram sie za kupno od jakichs trzech tygodni ale zawsze cos wypada i u nas tylko w sobota (bo m w pracy )w gre wchodzi i mam nadzieje ze sie uda w koncu....

Ja też poukładałam ciuszki wielkościowo, bo rozmiary faktycznie nie równe, a z H&M, to już w ogóle wielkie wypadają. Jedne 56 są większe od 62.
Wczoraj kupiłam wanienkę z Ikei LÄTTSAM Wanienka - IKEA, tylko tu 9e kosztuje:dry:, korka nie ma, ale akurat mi to niepotrzebne, bo ja w pokoju na tapczanie będę kąpać, więc i tak trzeba wynieść i wylać. A naprawdę fajna jest. I pudełka takie do szafki,SKUBB Komplet pudełek, 6 szt. - biały - IKEA rewelacja, wszystko można posegregować, te akurat tu tańsze 5e, muszę jeszcze jeden kpl dokupić. Jeszcze takie coś, to są takie rewelacyjne grube pieluchy jak z tetry VANDRING Muślinowy ręczniczek - IKEA
I nasze dziecko dorobiło się pierwszej zabawki w końcu:-D TORVA Grzechotka - IKEA, jeszcze właśnie jakaś karuzela by się przydała, no i ................................wózek!

reklama
Axsari fajne te pudełka :-D ja chciała bym lezaczek,karuzele kupic ale z tym to sie wstrzymam az kase z ubezpieczenia dostane...teraz łozeczko musze upolowac fajne i posciel ...no i sierpien nieubłagany sie zaczoł i wyprawki dzieciakom i ksiazki musze kupic do szkoły a to niemała kasa niestety:szok::no:...

Do góry