reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Z okrągłym jest trochę więcej zachodu, bo najpierw trzeba zrobić kółko I to kółko musi być proste, a niepofalowane, a to jest trudne, bo zmienia się promień koła i w grę wchodzi trochę matematyki. Trzeba obliczyć ile słupków w każdym okrążeniu trzeba dodać. Np. w jedno oczko wbijasz dwa razy szydełko. No i jak masz kółeczko, wtedy nie powinno się już dodawać oczek, wtedy ono pójdzie w górę, bo będzie się zawijać. I tak powstaje koszyk okrągły. Ale posdtawa to wyliczenia...

No właśnie ona zaczynała od 4 oczek później wbijala w środek i robiła 8 oczek i tłumaczyła ze raz w oczko jak wbije sie to w górę będzie szło jak do koszyczka a jak 2 razy w oczko to tak jak do dywanu . Właśnie ja tej podstawy nie mogę zacząć i zaraz wyjdę z siebie :/

Świetny koszyk :)

Jakby któraś z Was planowała zakup misia szumisia: Link do: Whisbear® Szumiące Misie - oryginalne, polskie - OFICJALNY SKLEP to na kod: WHISBEARSWIETUJE jest 20% zniżki :D
Szkoda że wcześniej nie wiedziałam, nasz szumiś już czeka w łóżeczku na swoją królewnę :-D kupiliśmy tego bez cry sensor bo jednak różnica w cenie jest a jakoś nie widzę konieczności tego sensora.

Co do żyrafki to też planuję jej zakup ale na pewno nie przed porodem. Dopiero jak będzie potrzeba to skoczę do sklepu i kupię.

Koszyczek super, może też coś takiego zrobię tylko nie wiem czy tu kupię taki sznurek. Ale popytam w sklepie.

A laktator też mam Medela Harmony, na początek wystarczy. Mam nadzieję, że na okazyjnym odciąganiu się skończy.

Ostatnia edycja:
Jakieś szaleństwo z tym Szumisiem :-) :) cena mnie trochę powaliła. Kuzynka męża ma chyba takiego muszę popytać czy faktycznie uspokaja to Bobasa.

W tkmaxx w bonarce widziałam dzisiaj spory wybór toreb skip hop w cenie 129pln oraz dużo cudnych kocyków i ręczników.

Jesli chodzi o kocyki, córka dostała od znajomych takie cudo:
Link do: MÓJ KOCYK Z DANYMI - Sklep Martello
Naprawdę warto, świetna jakość i pamiątka na całe życie. Ja to się do męza śmiałam, że zapakuję córce do akademika kiedyś :p
A u mnie już trzy czekają na spotkanie z Dzidziusiami...tylko przez nasze choroby nie ma się kiedy wybrać...

No właśnie ona zaczynała od 4 oczek później wbijala w środek i robiła 8 oczek i tłumaczyła ze raz w oczko jak wbije sie to w górę będzie szło jak do koszyczka a jak 2 razy w oczko to tak jak do dywanu . Właśnie ja tej podstawy nie mogę zacząć i zaraz wyjdę z siebie :/
Dokładnie. Najpierw tak jak na dywan się robi, żeby mieć prostą podstawę. Powiedzmy z 5-6 rzędów, w zależności ile chcesz mieć cm średnicy. Czyli zaczynasz od 4, potem 8, 16, 32... itp. A potem już zatrzymujesz się i nie wbijasz dwóch oczek tylko jedno i idzie w górę.. Ale spotkałam też inne wyliczenia matematyczne na proste koło, więc za ten schemat głowy nie daję.

reklama
Do góry