reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

jak będzie mi się chciało odpalić Starego laptopa wrzucę w grupie foto jak moja córka za niemowlaka czytała książeczki kontrastowe :-D .

reklama
Ja mojej córce czytałam niemalże od urodzenia. Teraz uwielbia książki. Gdyby mogła, to cały dzień spędziłaby na czytaniu, a raczej słuchaniu póki co ;) Czytamy nie tylko przed snem, ale też w ciągu dnia aż nie ochrypnę :) teraz mamy juz w ogóle dużo czasu na to :)

Dziewczyny pomocy... Wczoraj złożyliśmy nasz wózek... I jest totalna porażka. Padła decyzja, sprzedajemy i kupujemy inny. I teraz pytanie... Czy kupujecie wózki 3w1? Czy raczej 2w1 i dokopujecie porządny fotelik na start. W tym naszym starym wózku fotelik jest mega tandetny i zastanawiam sie czy wszystkie w tego typu zestawach bedą takie?

Te z 3w1 Baś to są lipne , lepiej kup porządny - nawet używany i adaptery dokup (tylko jak się zdecydujesz na inny fotelik to Pierw zobacz jakie pasują do tego wózka )

Tak właśnie myślałam, ale ze w pierwszym wogole nie czytałam opinii, teraz nie chce sie naciąć po raz drugi :D tak mi głupio... :D dobrze ze mój Adi wpadł na pomysł zeby go złożyć i zobaczyć bo w kwietniu ja bym sie wzięła za wyjazd na oddział a wózek okazałby sie porażka i zamiast cieszyć sie maleństwem wkurzalabym sie od startu... :/

Dziewczyny pomocy... Wczoraj złożyliśmy nasz wózek... I jest totalna porażka. Padła decyzja, sprzedajemy i kupujemy inny. I teraz pytanie... Czy kupujecie wózki 3w1? Czy raczej 2w1 i dokopujecie porządny fotelik na start. W tym naszym starym wózku fotelik jest mega tandetny i zastanawiam sie czy wszystkie w tego typu zestawach bedą takie?

Pewnie lepiej wziąć 2w1 i dokupić oddzielne fotelik (no chyba, że w zestawie 3w1 jest już jakiś dobry), ja brałam używkę i mam tam podstawowy fotelik maxi cosi citi i w sumie trochę żałuję więc przy następnym foteliku wezmę na pewno coś lepszego.

A w wózku najważniejsza spacerówka więc może dasz radę przeżyć te pół roku w obecnej gondoli i kupisz tylko wypaśną spacerówkę?

Kurde wózek jest ciężki, duży... I brzydki... [emoji15] znalazłam chętna, ma dzisiaj przyjechać i jesli go weźmie za cenę ktora zaproponowałam to niewiele dołożę a bede zadowolona (mam nadzieje) :D

U nas też się nawkurzałam na wózek(dostaliśmy) bo mi się nie podoba, ale sobie tłumaczę że jak najszybciej przerzucimy się na spacerówkę i kupimy jakąś fajną.

reklama

Fotelik - jeśli używany, to musisz mieć pewność co do źródła, że nie brał udział w wypadku; baza może być używana - informacje z warsztatów Bezpieczny Maluch
Swój wózek "kupowałam" jako 2 w 1 i dobierałam fotelik, który będzie miał nie tylko dobra punktację w testach ale i będzie maksymalnie lekki! Bo potem nosimy go niczym "nosidło".
Wiem, ze niektóre firmy dają wersję 3w1 , ale bardzo często ludzie narzekają własnie na dobór fotelika. Jedynie Peg Perego jest doskonale zsynchronizowany- mają własny system 3w1 i ich foteliki osiągają maxa punktacji bezpieczeństwa, no ale wówczas wybiera się ich system i nie podmienisz fotelika i bazy na inną firmę.
Na gondolę bym tak bardzo nie patrzyła. Pytanie czy spacerówa Ci pasuje? To jest najważniejsze.

Do góry