reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
O to ja też muszę po ten kocyk pojechać. W niedzielę jadę na zakupy.

Kaylla ja mam do 18 kg leżaczek i Kuba mój korzystał z niego nawet jak miał z 2 latka ponad a lubi sobie w nim poleżeć pooglądać bajkę.

wg mnie te do 9kg starczają na zbyt krótko. Te do 18 są później fajnym fotelikiem do którego dziecko samo siada. Przynajmniej u mnie tak bylo.
Piękny ten modulowy ochraniacz...też o takim myślę ale nie umiem wybrać kolorów

A ja właśnie zrobiłam zakupy niezbędne do życia wręcz;
  • ochraniacz na przewijak - bez wzorków, jednokolorowy - w odcieniu szarości. U nas przewijak będzie w łazience i komoda na kosmetyki też, więc musiało mi pasować do płytek. :D
  • kocyk bawełniany - ręcznie tkany
  • pieluszka bambusowa
  • otulacz bambusowy
  • pieluszki muślinowe
Nadal nie mam prześcieradła do materaca w wózku i tak się kulam i kulam, kupuję to, co mi się podoba, a nie to, co rzeczywiście potrzebne. Zapominam, co chciałam kupić. Trudno. Nie będę walczyć z hormonami..

Hmmm ja.do wózka w sumie też nie mam.przescieradelka . Jak wózek mi dziś przyjedzie to Obszerny dokładne wymiary i może uszyje u krawcowej

Piękny ten modulowy ochraniacz...też o takim myślę ale nie umiem wybrać kolorów
Super sprawa bo te poduszeczki mogą później służyć jako zwykłe poduszki ozdobne. I są bardzo porządnie wykonane. Ja zamawiałam od wyprawkowy_pl na allegro i mają gotowe zestawy kolorów albo wybierasz każdą poduszkę osobno. Ja sama dobierałam bo żaden zestaw mi nie pasował. Jeszcze będzie pościel szara w groszki ale akurat się pierze więc nie ma na zdjęciu. Chociaż i tak zanim Laura tam wyląduje to pewnie minie z pół roku :p

reklama
Do góry