reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Boliwia, mi pisze na opakowaniu ze od 1 dnia.
Masci z cynkiem to chyba dopiero jak sie odparzenia pojawia... wczesniej nie ma po co.

Co do kąpieli, mi położna mówiła, że tylko nie emolienty. Zasugerowałam się tym, zaczęłam szperać i trafiłam na post mojej ulubionej Sroki: Link do: Sroka o....: Zanim sięgniesz po emolienty

Do kąpieli wybrałam serię Pat&Rub seria Sweet - szampon i płyn dwa w jednym, balsam na odparzenia pieluszkowe i balsam do ciała.

Kameleonleon jeśli chodzi o wanienkę, nas razem ze stelażem wyniosło coś koło 89-90 zł. Marka Tega.

Ja pierdziele ale dziś dziewczyny wszędzie dużo postów , jak nie zaglądam do tel cały dzień to po prostu niezła lektura.
Ja wanienke zamówiłam 86cm i stelarz do tego . Mąż wybrał kolor - żółty hmmm.. i stelarz srebrny :p jutro powinna być :)

Co do smarowania, zasypywania pupy to przy jednorazowych to tak nie potrzeba robić za każdym razem. Może więcej noworodkom, ale takie zasypki to przy tetrach.

Sudocrem jest na problem skórny a nie na zdrową pupę.
Ja przy synu używałam linomagu i to tylko tuż przy odbycie i więcej ewentualnie jak było mocniejsze zaczerwienienie, bo ten to przy alergii miał różne kupki. Ale nigdy nie mieliśmy problemów pieluszkowych. Sudocremy miałam tylko takie małe gratisowe i tak się przeterminowały

Kameleon też mi się seria Beaba podoba, ale cena jest kosmiczna za stojaczek i przewijaczek. Doszłaby wanienka oczywiście, wszystko 650-700…. Oglądałam długo, aż przekonałam sama siebie, że najwygodniej było mi mieć przewijaczek na łóżeczku, bo stojak to kolejny grat i zrobiło mi się taniej:cool2: No ale przyznaję- ładny design i pudrowy kolorek- cudo! Jak ktoś kupi to się nie dziwię, bo można pożądać! ;-) ;)

AniaBeata mi też powiedziała, że nie emolienty, najlepiej sama woda, ale zrobić mam jak czuję, no i tyle.

A ja dostalam opierdziel od pediatry za stosowanie sudocremu na odparzenia u corki :D ponoc podraznia dodatkowo. Wiec nie wiem do czego go uzywac :p

reklama
sudocrem przy córce tez kupiłam i użyłam raz... Jak zaczął wrastać jej paznokieć na pupę nigdy bo jest stanowczo za silny. Ala raz miała odparzenia i kupiliśmy jej maść w aptece ale nazwy nie pamiętam.

Do góry