reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Mi biust urosl, niestety :/ no ale pocieszam sie faktem ze tylko biust i brzuch a nie np uda :-D

Ja kupilam podgrzewacz ze sterylizatorem :-) o laktatorze tez myslalam ale raczej dopiero po porodzie kupie jak zobacze ze faktycznie jest mi niezbędny.

reklama
Podgrzewacz mam , laktator tez . Sterylizator - jestem w trakcie wyboru i nie wiem jaki czy elektryczny czy do mikrofali :/

Ala_25 kilka biustonoszy to się przyda. Minimum 4. Bo jednak w nocy tez trzeba mieć, chyba, że masz koszule z miejscem na wkładkę.
Co do rozmiaru to miseczka taka jak w ciąży przed porodem a pod biustem 5 cm mniej niż na końcówce ciąży. Ja normalnie noszę 75 c. Teraz mam 80d. Więc do karmienia kupuje 75d. Mi się w pierwszej ciąży to sprawdziło. Wyczytałam kiedyś to na necie.

Co do staników to jestem akurat w temacie, bo wczoraj odwiedziłam brafitterkę :D Chciałam kupić stanik samodzielnie, ale niestety piersi tak mi urosły odkąd jestem w ciąży, że nie miałam pojęcia jaki mam obecnie rozmiar. Okazało się, że to już miseczka E :eek:

Kupiłam stanik nieusztywniany, z niewielkim zapasem - tak aby piersi zmieściły się przy nawale pokarmu wraz z wkładkami laktacyjnymi, z regulowanym zapięciem - żeby był dobry po porodzie, gdy obwód pod biustem zmaleje. Zapłaciłam aż 107 zł, ale stanik jest bardzo dobrej jakości i jest bardzo wygodny. Poza tym babeczka tak się napracowała pomagając mi wybrać, że wstyd było wyjść z pustymi rękoma :D Ale cena powala...

Teraz przynajmniej wiem jaki rozmiar kupować i na pewno kupię jeszcze co najmniej jeden do karmienia.

Promocja w Auchanie butelka i smoczki 30 zl :) zakupiłam :)

Załączniki

• WP_20160206_001.jpg
    WP_20160206_001.jpg
    661,7 KB · Wyświetleń: 67
kasik90 i Ewa90 jakie podgrzewacze kupiłyście?? Bo tez chce kupić ale cały czas zastanawiam się który będzie odpowiedni [emoji16]

reklama
Oglądałam dziś barlette i powiem wam, że jak dla mnie rewelacji nie ma. Szczególnie jeśli chodzi o spacerówkę, która wydaje się tandetna. O wiele lepsze wykonanie jest chyba w deltim pro amelis. Jeszcze raz obejrzę sobie sobie camarelo i jedo fyn. Na pewno lepiej wypada przy adamexach baby design.

Do góry