reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja zamawiałam u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/zestwaw-11-el-klups-radek-ii-danpol-cotollare-i5910381075.html
Czekałam tylko tydzień na dostawę. Wybrałam jak najprostsze bo jak widać ledwo co się zmieściło w kątku bo zaraz zaczyna się grzejnik, a obok komody są drzwi do łazienki, z szuflady też zrezygnowałam bo w linii grzejnika na podłodze jest stopień, ale myślę, że jeszcze dokupię sobie jakieś pojemniki pod łóżeczko co by więcej rzeczy się zmieściło :)
Ewa90 twoje łóżeczko jest śliczne, bardzo w moim guście :)

reklama
Ja ostatecznie kupiłam jedną taką szarą: http://allegro.pl/show_item.php?item=5157435153

I szary szlafrok: http://allegro.pl/show_item.php?item=5695007941

Drugą kupię już tańszą, a z koszulą do porodu też nie będę wydziwiała, bo pewnie i tak pójdzie na śmietnik. Myślę, że dwie do karmienia na początek starczą.
Chcę kupić jeszcze zwykłą piżamę do karmienia - spodenki + rozpinana bluzka. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/pizama-ciazowa-do-karmienia-pidzama-l-xl-pizamka-i4913656041.html

Ja ma taki szlafrok i u nich na aukcjach są tez koszule do karmienia, kupiłam dwie. Według mnie bardzo dobra bawełna.

Mój mąż też ostatnio pytał: "no to co, skręcamy łóżeczko? " :p ale przypomniałam mu że ma jeszcze do pomalowania sufity w całym domu i lepiej żeby jak najmniej mebli było do przestawiania. Już się nie mogę doczekać aż wszystko pozamawiam i mama mi te rzeczy wyśle <3

JA bym bardzo chciala mieć możliwość układania tego wszystkiego itp . Nawet w realu nie zobaczę łóżeczka jak będzie złożone tylko na zdjęciu (bo w drugim domu będziemy mieszkać jak się urodzi Oskarek) . No cod najwyżej będę rysunki robić i wg mego planu będą wszystko rozmieszczac :)

postanowiłam jak Mała się urodzi, że zrobię jej sama zdjęcia, bo kiedyś robiłam znajomym sesje ślubne więc chyba dam radę. Zakupię tylko dla niej taką kieckę... http://www.aliexpress.com/item/Infa...48&btsid=22b4f74d-bafd-4398-846c-4c56b162de4a

Hajduczka, ja też chcę sama zrobić zdjęcia dziecka, ale nie jestem żadnym profesjonalistą. Mam lustrzankę Nikona i planuję na to założyć jakiś jasny obiektyw - np. stałkę f/1.8. Nie mam natomiast lampy, ale myślę, że przy dobrym oświetleniu naturalnym w piękny majowy poranek dam radę, jak myślisz? A Ty jak zamierzasz robić zdjęcia?

Odnośnie zdjęć dla maluszków to ja się zamierzam wybrać :) albo do koleżanki albo to osoby która robi foty . Podobno najlepiej robić sesje do 14 dni po porodzie wtedy jeszcze dużo śpi i można ułożyć slodko:)

My będziemy mieć sesję ciążową. Dziecięcą chciałabym spróbować sama. jak nie wyjdą ładne fotki, to umówię się na sesję.

Ania_Beata nikonem możesz zrobić bardzo ładne zdjęcia! W maju na łące/w parku wyjdą super :) Uważaj tylko na ostre słońce. Ja mam kilka metrów do parku więc planuję Małą wsadzić w taki biały koszyk i wśród kwiatów jej spróbować zrobić kilka zdjęć. Jeżeli planujesz zdjęcia rodzinne na łonie natury to pomocny jest statyw :)

Dziewczyny, które robiły zakupy u użytkownika Hubiworld - jak jest z kosztami wysyłki? Wyjdzie mi całość pewnie około 500 PLN, czy powyżej jakiejś kwoty przesyłka jest gratis? Nie mogę się doczytać...

reklama
Ania_Beata nikonem możesz zrobić bardzo ładne zdjęcia! W maju na łące/w parku wyjdą super :) Uważaj tylko na ostre słońce. Ja mam kilka metrów do parku więc planuję Małą wsadzić w taki biały koszyk i wśród kwiatów jej spróbować zrobić kilka zdjęć. Jeżeli planujesz zdjęcia rodzinne na łonie natury to pomocny jest statyw :)

Statyw mam. Ja zamierzam zrobić zdjęcia w ogrodzie. Położyć dziecko na jakimś fajnym puchowym kocyku, kocyk na trawie. Zdjęcia zrobię w godzinach 9-11 albo 16-18. Wtedy jest najlepsze słońce i naturalne światło, a to bez lampy ważne. Tylko nie wiem, czy ten obiektyw da mi taki efekt jaki bym chciała - zdjęcia z bliska, na detale. Planuję użyć do tego stałkę 35 mm, f/1.8. Będzie ok?

Do góry