reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

No tak możliwości jest mnóstwo.

A ja w trakcie przeglądania łóżeczek trafiłam na taki diamencik:szok: :-D
http://allegro.pl/2w1-lozeczko-tapczanik-szuflada-swarovski-i5907487648.html
Dla prawdziwej princesski:happy:

I jeszcze mi się przpomniało, że dziś widziałam na żywo komodę, która przewijałą się tutaj ( w zestawie z łóżeczkiem i przewijakiem; chyba żyrafka ) i wbrem moim podejrzenią ma ona trzy bardzo POJEMNE szuflady i fajnie się prezentuje :biggrin2:

reklama
Wioleta93 fajna ta torba. Ja na razie nie myślę o zakupie torby do wózka. Zobaczę jaka będzie jak wózek kupie.

Pościeli minky całej nie będę kupowała. Co najwyżej sam kocyk.

Ewelina89 taką komodę i łóżeczko z żyrafą ma moja siostra i jest bardzo zadowolona.
Co zaś tyczy się mebelków do pokoju dziecięcego, to ja już mam upatrzony komplet taki, tylko ściany będą w odcieniach szarego.

Zobacz media 717174
Powiedzcie mi, czy Wasze dzieci będą spały od razu na poduszce i pod kołderką? Bo czytam opinie, że lepszy dla noworodka na początek jest śpiworek lub kokon, bez poduszki. Już nie wiem sama...

Wioleta93 ale to tylko do łóżeczka czy do wózka też??

Mam pytanie do dziewczyn, które kupują pościel i poduszkę - to na tzw. potem czy od razu Wasze dzieci będą tak spały?

Ja przy synu miałam kołderkę, teraz tez tak będę miała. Albo kocyk. Bez poduszki.

Ania_Beata do wózka kołderka lub śpiworek to chyba przesada w maju lub czerwcu. Wszystko zależy od pogody. Czasem to tylko pewnie pieluchą okryjesz przed słońcem lub wiaterkiem.

Nie no w wózku dziecko jest cały czas na moich oczach więc nie będzie ryzyka że się w kocyk okręci czy nakryje sobie buzię. Ale w domu jednak chciałabym nie siedzieć przy dziecku 24/7 i się nie martwić. Polecam pooglądać sobie filmiki o woombie, tam są wymienione wszystkie zalety używania i mnie to przekonało.

Hey ladys :)
My dopiero wstalismy bo przecież wczoraj mój królewicz do 2 się wiercil i mamę wszystko od środka bolało :/
Ja zamierzam do wózka tylko kocyk cieniutki wrazie czego lub pieluszka okryje.
W domku to tez pod kocykiem , na początku na płasko .
Zastanawiam się czy w rozku by mu nie było miło na początku? żeby czuł się bezpiecznie albo w otulaczku ?
Będziecie poskładać klin czy tam coś pod materacyk żeby była trochę wyżej głowa wrazie ulewania?

Ewa90 ja będę podkładała coś pod materac. Z tego co pamiętam, to z synkiem podkładałam pod materac ręcznik.

reklama
Na poczatku poduszki sie nie uzywa (chyba ze cos sie zmienilo). Przy pierwszej corce kupowalam komplet poscieli, bo tam byl tez ochraniacz na szczebelki i organizer na lozeczko, a poduszka i koldra "na zas". Koldry do dzisiaj nie uzywamy, bo corka nie lubi byc przykryta, wiec tylko jakis kocyk jak juz zasnie. Na poczatku uzywalismy spiworek, ale szybko go znielubiala :p Teraz sie zastanawiam czy w ogole kupowac jakas posciel czy lepiej z tym poczekac. Do wozka nie kupuje na pewno, wystarczy kocyk/pielucha. Moim zdaniem szkoda kasy :)

Do góry