reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

My chcemy kupić maxi cosi mura 4. Czekam tylko na.marzec kwiecień z kupnem wózka jak juz wszystko będzie przygotowane dla naszego Syneczka :)

reklama
Dziewczyny, czy będziecie korzystać z torby dodanej do wózka czy planujecie zakup jakiejś innej?

A co z pieluszkami? Tetrowe, flanelowe, muślinowe, bambusowe? Oczywiście tetrowe na 100% kupię, ale zastanawiam się nad innymi też, ale za bardzo nie wiem, nie znam jeszcze ich zastosowań...

Malutka pieluchy tetrowe i flanelowe. Nie wiem jakie są bambusowe. Tetrowe wiadomo jako "wycieraczka" :) flanelowe żeby położyć pod dziecko na tapczanie, szczególnie gdzieś u obcych, żeby chronić i dziecko i tapicerkę.
Torba to raczej taka co pasuje do wózka, jak będzie odpowiadała, jak nie to sobie kupię nowa, ale najpierw wózek musze mieć :)

<3
20160108_133908 (Kopiowanie).jpg

Załączniki

• 20160108_133908 (Kopiowanie).jpg
    20160108_133908 (Kopiowanie).jpg
    99,6 KB · Wyświetleń: 102
Dzień doberek!
Jak minęła Wam noc? :) Ja o dziwo całą przespałam bez wstawania do ubikacji, dopiero mąż mnie obudził jak do pracki wychodził.

Malutka - Jak narazie przy tym upatrzonym przeze mnie wózku torba jest w porządku :)
Co do pieluch stawiam raczej na klasykę czyli tetrowe i flanelowe.

Ewelina - przeurocze wdzianko :) <3

Ja czekam na swoją przesyłkę :D jak dojdzie to też wrzucę zdjęcia :)

Ja właśnie zasiadłam do allegro w celu zakupienia pewnych rzeczy wyprawkowych. Robię sobie porównania allegro z innymi sklepami internetowymi :) ciekawe, jak mi wyjdzie. W przyszłym tygodniu kupię chyba łóżeczko, a do końca miesiąca komodę z IKEI, żeby mieć gdzie wszystko trzymać.

Polecacie jakieś sklepy internetowe, które mają w miarę rozsądne ceny, bo przekonałam się, że online będzie najlepiej zamawiać. W Smyku, Akpolu czy Pati i Maks (sklep w Poznaniu) jest dość drogo. Nie opłaca się za bardzo stacjonarnie kupować takich drobnych rzeczy.

Zmieniłam zdanie co do łóżeczka i jednak kupię bez szuflady, a zamiast niej dam na dół takie pojemniki z IKEI: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20222665/

Te bambusowe pieluchy to chyba takie wielorazowe uzywane zamiast pampersow dla eko-ludkow :) tylko do nich sie jeszcze dokupuje cos... czytalam kiedys o tym ale stwierdzilam ze to nie dla mnie wiec wyparlam z pamieci ;)

Flanelowe polecam jako kocyk na cieple dni albo pod dziecko przy przewijaniu, do lozeczka, do wozka, przy karmieniu (zeby nie upapralo). Ja tez kladlam flanele albo tetre na przewijaku zamiast pokrowca (bo to sie jednak szybko brudzi i takich pokrowcow trzeba by miec kilka na zmiane).

Tetrowe- duuuuzo :) do wszystkiego :) a potem sie na szmatki przydadza ;)

reklama
Do góry