reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Malutka - hehe bo Ci miejsca zabraknie jak tak będziesz kupować :p fotel świetna sprawa, ja jestem zauroczona tym z ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70300420/ narazie służyłby mi do karmienia w Lenkowym pokoiku, a później do sypialni bym go przetransportowała :) trochę mnie cena przeraża, ale liczę że jakaś promocja będzie :D

Basia
- cudny zestawik :) bujaczek jak najbardziej na + :) ja mam takiego upatrzonego: http://www.brightstarts.pl/index.php?p2786,hustawka-hybrydowa-sahara-ingenuity-60100

Dzisiaj przyszły ubranka :) je je je :) takie upolowałam w Smyku:
1-Lenkowe ubranka.jpg

Co sądzicie o popularnych kocykach Minky? Zastanawiam się nad takim kompletem do wózka, kołyski :) :

yBwy7P.jpg
wzorów i modeli jest tyle, że ciężko się zdecydować :D

Załączniki

• 1-Lenkowe ubranka.jpg
    1-Lenkowe ubranka.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 71
  • yBwy7P.jpg
    yBwy7P.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Ania_Beata ja tez chciałam kupić na start kosz, ale był o 50e droższy od drewnianej kołyski i stanęło na kołysce. A wogole to sprawa tych kołysek jest u nas świeża bo mamy zestaw mebelków, ale kupiony w zeszłym roku, po nim sprawiliśmy sobie wielkie łoże małżeńskie i mamy problem z umiejscowieniem mebelków dla brzdąca:D wiec zeby sie zmieściło w tym naszym pokoiku na start bedzie stała kołyska :) a pozniej będziemy myślec o większym mieszkanku z pokojem dla małej. Choc kto wie, moze sie jeszcze pozmieniać :D
Co do minky znalazłam panią ktora mieszka nie daleko nas i szyje na zamowienie takie komplety. Już jestem z nią ugadana na komplet do wózka i łóżeczka z literkami na łóżeczko czy ścianę :) wzor tak naprawdę mogę wybrać jaki chce, ona tylko bierze materiał i szyje:)

Ostatnia edycja:
Sylwiaal - ja dokładnie myślę o tym samym leżaczku. :) Mnie bardzo się podobają te komplety z minky, ale powiedzcie mi, czy to nie jest za ciepłe na maj, a konkretnie u mnie końcówka maja?

Basi89 U nas kosz będzie dlatego, że chcemy by dziecko spało z nami nocą, a w dzień w swoim pokoju. W jego pokoju będzie komplet mebli łącznie z łóżeczkiem. Po 4-5 miesiącach mała będzie spała u siebie i nocą. Taki jest plan a jak wyjdzie w praktyce, czas pokaże.

O Minky to ja się dowiedziałam od Was :) wcześniej tego nie było 5 lat temu. Fajne są, ale właśnie tak jak Ania_Beata pisze na lato to za ciepłe chyba, szczególnie do wózka. Na jesień, zimę super. Dzisiaj widziałam jedna babeczka miala w wózku dla swojego dziecka.

Z mojej listy wózków wykluczyłam dziś camarelo. Obejrzałam jeszcze raz i stwierdziłam, że mają beznadziejnie umiejscowiony kosz na zakupy. Co z tego, że jest wielki jak tam włożyć cokolwiek jest trudno.

Minky występują w dwóch opcjach albo są ocieplane albo nie :D

Ania_Beata - też mam taki plan. Tylko zamiast kosza kołyskę chce do sypialni. A w pokoju małej łóżeczko będzie na stałe, tak jak u Ciebie:)

U mnie będzie kosz z tego też powodu, że nasza sypialnia i pokój dziecka jest na górze, a gdy będę chciała na dole w salonie oglądać tv albo w kuchni pichcić obiad, to kosz zniosę sobie na dół. A jak dziecko już wyrośnie z kosza, to leżaczek -bujaczek na dole.

Sylwiaal - a na jakie minky się decydujesz? Letnia wersja? przyznam że piękne są te kocyki ale ich cena:baffled:

Ania_Beata co do bujaczka to my kupiliśmy taki od pierwszych dni malucha, tj od 3kg :) ah zaczyna sie szaleństwo zakupowe. A wiecie dziewczyny czym sie różnią te minky? Grubością tego polarka?

Jeśli chcemy kupić sobie kocyk z minky to najbardziej są polecane wersje light na okres w jakim my rodzimy czyli letni. Czyli z jednej strony kocyk jest bawełniany a z drugiej strony minky (i one sa bez wypelnienia) Są różne rodzaje wypełnienia (np 2cm włóknina która jest polecana na zimę lub 1 cm wloknina ) w zależności kiedy będziemy chcieli ten kocyk wykorzystać :)

reklama
No i ceny zaleznee są od tego jaki gatunek bawełny wybierzemy :) Są bawełny polskie pościelowe najtańsze , wysokogatunkowe droższe i bawełny z usa te są najdroższe.
Ja mam kocyk na porę letnia z minky :) Do tego podusia do łóżeczka i do wozeczka (która później wykorzystamy jak mały będzie większy troche)

Do góry