reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Dziewczyny, mam pytanko :) wiem, że już pewnie nie raz o tym pisałyście, ale skąd zamawiałyście pościele?
chodzi mi ogólnie o poszewkę na kołdrę, poduszkę, ochraniacz i ewentualnie organizer na łóżeczko?
Bądź czy znacie kogoś kto robi według własnego projektu, chciałabym dwustronną a w całym komplecie ciężko znaleźć :/
Mam już jeden komplet jednak na zmianę o jakimś myślę.

Jak u Was z tym praniem, prasowaniem, pakowaniem torby do szpitala?
U mnie pełen looz. Wszystko w kartonach, i zakupy w trakcie. Myśle, powoli się wezmę, ale tak pod koniec miesiąca :D na plus, kupiłam wczoraj torbę ktora spakuje do szpitala, dzisiaj odebrałam paczkę z gemini...
W sobotę mam prac dywan, zeby był gotowy na wniesienie mebli dla małej i po świętach pewnie zacznę przygotowania :)

Dziewczyny, mam pytanko :) wiem, że już pewnie nie raz o tym pisałyście, ale skąd zamawiałyście pościele?
chodzi mi ogólnie o poszewkę na kołdrę, poduszkę, ochraniacz i ewentualnie organizer na łóżeczko?
Bądź czy znacie kogoś kto robi według własnego projektu, chciałabym dwustronną a w całym komplecie ciężko znaleźć :/
Mam już jeden komplet jednak na zmianę o jakimś myślę.
Ja mam wypełnienie od hubiworlda a poszewki i inne tekstylia do pokoju od Ala i As.

Pocieszę Was, ja oprócz kilku sztuk ubranek nie mam nic, łóżeczko i wózek zamówione, kiedy bedą nie wiadomo ;), dla siebie i małego do szpitala też nie mam nic i szczerze jakoś mnie to nie martwi. Najwyżej Partner albo siostra coś wykombinują jak ja nie zdążę ;) chyba dałam sobie za dużo luzu, ale szczerze nic mi się nie podoba, mam jakiś przesyt oglądania stron z dziecięcymi rzeczami. Dam sobie spokój i po Świętach zacznę.

Aa, zapomniałam, pościel, rożki i śpiworki szyje mi Mama, więc choć z tym nie mam kłopotu.

Ja pranie i prasowanie planuje na początek kwietnia i ostatnie zakupy, bo jeszcze kilku rzeczy mi brakuje. A torbe do szpitala to zamierzam w połowie kwietnia spakować, mam w miare wszystko pod ręka, więc pakowanie mi raczej dużo czasu nie powinno zająć :-)

Ja pościel zamawialam od Baby raj z allegro.

Jak u Was z tym praniem, prasowaniem, pakowaniem torby do szpitala?

Ja jestem z tą robotą w czarnej D. ale mam plan.
Nie mam jeszcze mebli do pokoju, więc nie mam gdzie tego ułożyć. A więc u mnie będzie tak:

Mąż po świętach maluje pokój
Przyjeżdżają meble - koniec marca, początek kwietnia
Przecieram meble, myję je, robię pranie, kupuję organizery do szuflad
Prasowanko i układanko.
W połowie kwietnia powinnam być ze wszystkim gotowa. Do końca kwietnia chcę mieć wszystko skończone, przyszykowane. Maj miesiącem odpoczynku i czekania...

reklama
Ja jestem z tą robotą w czarnej D. ale mam plan.
Nie mam jeszcze mebli do pokoju, więc nie mam gdzie tego ułożyć. A więc u mnie będzie tak:

Mąż po świętach maluje pokój
Przyjeżdżają meble - koniec marca, początek kwietnia
Przecieram meble, myję je, robię pranie, kupuję organizery do szuflad
Prasowanko i układanko.
W połowie kwietnia powinnam być ze wszystkim gotowa. Do końca kwietnia chcę mieć wszystko skończone, przyszykowane. Maj miesiącem odpoczynku i czekania...

- też mam taki plan. do końca kwietnia uporać się ze wszystkim a w maju już odpoczywać i czekać :)

Do góry