reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Mam.4 powloczki w kolorze szarym i chyba przesadziłam z ta szarościa :p a z ubranek na razie mam różne żeby nie był Oskarek taki szary i Bury :)

Ostatnia edycja:
Dziewuszki, zamawiałam z Poofi i polecam. Jeszcze kupiłam pokrowiec na przewijak - też szary, taki dżersejowy. W ogóle to jest super, że ten pokrowiec nie ma jakichś dziwnych wzorków, które nie zawsze muszą pasować. Jest jednolicie szary, po prostu. I za to go już uwielbiam. :D

Ewcia, te Twoje szarości... kocyk w Poofi ma dwa odcienie szarości. Możesz wybrać jaśnieszy lub ciemniejszy. :D
A myślałam jeszcze o farbach dla Ciebie. Rozmawiałyśmy o Beckersie dwóch odcieniach: stony grey i light grey. Mi jeszcze w oko wpadł healing grey. Oblukaj sobie

Właśnie wybrałam stony Grey + biały (to ta ściana w pasy ) a pozostałe chce jaśniejszy szary niż ten co w.pasy i teraz zastanawiam się między dwoma :D light Grey lub z Magnata szary piryt (no i kolejny dylemat) bo ten light Grey z beckers mam u mamy na.przrdpokoju i on jednak wpada w niebieski .

Chciałabym aby wyglądało to mniej więcej tak jak na załączonym obrazku :p

Załączniki

• 1457961015310.jpg
    1457961015310.jpg
    87,5 KB · Wyświetleń: 167
Ja zamawiałam ostatnio pościele dla Małego i jedne to szare w sówki, a drugi szary w białe kropeczki :D więc szary u nas górą i sówki, bo mąż się na nie upiera :)

U mnie też będą szarości na ścianie, ale jedna ściana będzie pomalowana na jasny kolor: ecru albo jakaś wanilia, może rozjaśniona jeszcze białym pistacja z Beckersa (ta, przy której będzie łóżeczko) będzie w chmurki. Chmurki to takie naklejki, które można zamówić w indywidualnym kolorze i rozmiarze. Wybraliśmy kolor zielony - identyczny jak kolor kanapy szary właśnie i pudrowy róż. Poza zieloną kanapą, w pokoju będą dodatki z tego właśnie pudrowego różu i szarości (koszyki które dziergam sobie na szydełku, dywan kołowy też na szydełku, poduchy, które wydziergam na drutach) i obrazki na ścianie. Plus jakaś lampka i ramka ze zdjeciami, no i jakaś hand-made laleczka. W ogóle odkryłam, że mamy w szafie schowaną skrzynię, w której walają się różne pierdoły. Ona jest drewniana, sosnowa, niepomalowana. Mąż już kupił białą farbę do mebli, żeby pomalować skrzynię i płozy od kosza mojżesza.

Aha.. i jeszcze zasłony, to mój największy problem, bo mam okna narożnikowe, łączone jedno obok drugiego. I nie wiem, co tam powiesić, pod oknami stoi kanapa, więc na całą długość, do podłogi, zasłony odpadają. Myślę o jakimś płótnie typu len z zieloną oblamówką...

Malutka A my mamy motyw sówek na łóżeczku. I też będą u nas jakieś pierdółki sowie. Znacie tę piosenkę dla dzieci?

Ja będę miała wszystkie białe mebelki. Wiec chciałam pozostałe ściany na jasny szary. U mnie będą dodatki mietowe czarne i żółte.
Zamierzam kupić sznurek bawełniany I spróbować samej zrobic koszyczki nie wiem czy mi się uda czy mam taki talent - okaże się . Dywanik chce poprosić babcie żeby mi zrobiła Ale to gdzies w maju a na razie będę miała shaggy .
A jaki masz.rozmiar szydełka ?

reklama
No cudowny !!! Ile Ci zeszło sznurka na taki koszyczek? Ile ten koszyczek ma długości szerokości?
Te szydełko chyba do dywaniku tez będzie spoko , większe myślę nie potrzebne ? Umialas wcześniej dziergac czy uczyłas się z neta. ?

Do góry