reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja swojej sypialni nie zmieniam pod dzieciaczka, zostaje tak jak jest a z tym pokoikiem dziecięcym to też nie szaleję bo zanim tam zamieszka to minie dłuższa chwila no i nie zabawi tam jakoś długo bo planuję przerzucić Ernestka do obecnego pokoju gościnnego a kolejną fasolkę na miejsce Erneścika więc nie wiadomo czy do tego czasu mi się wizja nie zmieni ;)

reklama
No cudowny !!! Ile Ci zeszło sznurka na taki koszyczek? Ile ten koszyczek ma długości szerokości?
Te szydełko chyba do dywaniku tez będzie spoko , większe myślę nie potrzebne ? Umialas wcześniej dziergac czy uczyłas się z neta. ?

Kurcze, nie liczyłam ile zeszło sznurka, ale trochę mniej niż połowa tego motka, do którego wcześniej wklejałam link. Wcześniej na szydełku i drutach znałam tylko podstawy, ale nie miałam ich w ręku z 13 lat, więc na necie musiałam poszukać kilku tutoriali i poczytać w necie, bo nie zawsze wychodziło. To szydełko będzie dobre do dywanu na bank. Ono jest po prostu do grubego sznura, a co z niego wydziergasz, to Twoja inwencja.
Koszyczek robiłam, podglądając to
,
ale długość i szerokość można sobie samemu modulować na oko po prostu.

Musze zobaczyć u mnie w pasmanteri jaka cena tego sznurka. Dzięki :)
A link wkleilas do sznurka a nie.do podglądu jak zrobić ;)

Tata się dzisiaj wykazał i kupił dla córci lekki śpiworek i przytulankę z kołysanka :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1457980550.107006.jpg

ImageUploadedByForum BabyBoom1457980564.179446.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1457980550.107006.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1457980550.107006.jpg
    63,9 KB · Wyświetleń: 342
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1457980564.179446.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1457980564.179446.jpg
    51,6 KB · Wyświetleń: 344
Dziewczyny, moja kolezanka co ma tez termin na polowe maja jest juz spakowana do szpitala i wszystko ma poprasowane i przygotowane.
Ja jestem obkupiona, ale do konkretnego czekania w bloku startowym to myslalam ze mam jeszcze z miesiac :0
Jak u Was z tym praniem, prasowaniem, pakowaniem torby do szpitala?

reklama
Do góry