reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

My dziś też w końcu kupiliśmy wózek, fotelik, bazę isofix, łóżeczko, pościel, przewijak i rożek. Cały komplecik ☺ powoli kończymy wyprawkę

Załączniki

• 1457216179479.jpg
    1457216179479.jpg
    87,6 KB · Wyświetleń: 135
  • 1457216195041.jpg
    1457216195041.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 138
  • 1457216213912.jpg
    1457216213912.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 141
reklama
Coś czuję, że marzec będzie dla nas pięknym miesiącem kończenia wyprawek, ciekawe co będziemy robić w kwietniu jak już nam to odejdzie :D

Coś czuję, że marzec będzie dla nas pięknym miesiącem kończenia wyprawek, ciekawe co będziemy robić w kwietniu jak już nam to odejdzie :D
W kwietniu mam nadzieję zająć się skutecznym porodem :biggrin2: przygotuję tarasik do wypoczywania (znaczy zarządzę przygotowanie), zaszczepię psa (bo mija termin w maju) i będę pewnie upierdliwie sapać ze zmęczenia :happy:

Ja w kwietniu jeszcze mam plany na remont w mieszkaniu. Tzn. nadzór. Zostaje nam przedpokój i balkon do odświeżenia. Przedpokój jest teraz pusty wiec nic z niego nie trzeba wynosić. Zrobić ściany i kupić szafę. Ale w marcu tego nie ogarniemy. Więc pranie zrobie w tym miesiącu chyba.

Gemini odhaczone:D uff. Zostaje naprawdę niewiele:D zastanawiam sie jeszcze nad takimi sprawami jak prześcieradła na gumce, mam trzy. Wystarczy? Wiem napewno, ze muszę dokupić do kołyski. Bo w komplecie jest jeden. Powolutku, powolutku... Wszystko bedzie na czas. Grunt to pozytywne myślenie.

Też własnie chce zrobić zamówienie z Gemini, częściowo już sobie zaznaczam, ale mam do Was pytanko, czy kupowałyście albo planujecie kupować nakładki na sutki? Jeśli tak to z jakiej firmy i jak to trzeba patrzeć na rozmiar, bo najbardziej się obawiam, że kupie za małe..

Ja nie zamówiłam. Wogole to zamówiłam takie minimum. Ale u nas dużo rzeczy sie dostaje od położnej i jeszcze w szpitalu, wiec nie chce przedobrzyć :)

Witajcie dziewczyny!

Szukam porady odnośnie leżaczka. Otóż będę mieć normalne łóżeczko dla małej w naszej sypialni, ale potrzebuje coś co posłuży mi w ciągu dnia. Mąż mi robi nocki, wiec potrzebuje jakiś fajny leżak żeby mała mogła spokojnie i wygodnie spać i gapić sie;-) ;) Zastanawiałam sie nad tiny love albo też nad koszem mojżesza który w UK to chyba produkt must have. Pogodziłam sie, że może służyć tylko kilka mcy. Ostatecznie można używać gondoli od wózka.

Jakieś sugestie?

reklama
Też własnie chce zrobić zamówienie z Gemini, częściowo już sobie zaznaczam, ale mam do Was pytanko, czy kupowałyście albo planujecie kupować nakładki na sutki? Jeśli tak to z jakiej firmy i jak to trzeba patrzeć na rozmiar, bo najbardziej się obawiam, że kupie za małe..
Ja kupiłam z lovi bo były w promocji za 12 zł i kupiłam najmniejsze bo jak z synem miałam standardowe to były za duże. Bo na początku to one wcale większe nie były. Ja kupiłam sobie awaryjnie, bo poprzednio to mąż musiał kupić jak byłam w szpitalu i kupił takie jakie były.

Do góry