reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Co do emolientów typu Oilatum, każdy ma parafinę, tym właśnie są emolienty. Ja z kolei wyczytałam, że emolienty nie są polecane do skóry bezproblemowej na początek. My zdecydowaliśmy się na płyn i szampon do kąpieli Pat&Rub oraz balsamy nawilżające - też z tej serii eko sreko.

reklama
Ile dałaś za wanienke ze stelarzem ? Ja jak się orientowałam to stelarz 50 zł a Wanienka około 30 .

Wanienka 29 ziko, stelaż 63 zł - ten stelaż jest uniwersalny, bo będzie pasował i na wanienkę 80 cm i 100 cm, a my zamierzamy potem wymienić na większą wanienkę, się zobaczy...Stelaż w jednym rozmiarze (albo na 80 cm albo na 100) ok. 40 zł.

To super :) mi właśnie jeszcze zostali kupić wanienke ze stelarzem . Ale chciałabym jechać na wawe i od razu zapakować wózek do samochodu :D

I już fajrant? Jeśli tak, to zazdroszczę. My dziś zobaczyliśmy w Pati Maksie ilu rzeczy jeszcze nie mamy. :D Muszę zrobić listę i jak się będę dobrze czuła, jak brzuch nie będzie bolał pojedziemy pokupować. W poniedziałek zamawiamy meble, bo na niektóre modele trzeba czekać 8-12 tygodni, więc...

Macałam dziś rożki. Dziewczyny one nie są za grube na lato?

Mi pozostało kupić dokładnie wanienke stelarz i wózek to są 3 najistotniejsze rzeczy .
Poza tym jeszcze inhalator , nawilżacz powietrza i zastanawiam się nad tym koszem na pieluchy .

13x13no widzisz ja też tak mam, że w mnie większy priorytet to posprzątanie i zrobienie miejsca dla nowego członka rodziny. Ile ja już rzeczy wywaliłam.

Ania_Beata dokładnie emolienty i inne dermokosmetyki powinno się używać dopiero jak się zaczynają problemy skórne. Inaczej dziecku dłużej tworzy się warstwa lipidów, ochronna na skórze.

Ewa90 w tesco są wanienki w promocji.

No ja mam stelaż, tylko u koleżanki i nie pamiętam wymiaru. Ale chyba ta większą była. Muszę zadzwonić do koleżanki :)

reklama
ja jednak postawiłam na wiaderko do kąpania hehehe
To będzie dziecko z zimnego chowu coś czuję:-D:-D:-D:-D:-D

Gosia ja wywalam wszystko!!! to jakaś mania -porysowane pudełko na żywność -do kosza, bluzka której nie nosiłam -out, rzeczy które "a może kiedyś się przyda" -zero litości. A buty??? oczywiście nie moje:-D:-D:-D bo ja swoich 12 cm szpilek nie dam ruszyć ale M potrzebuje przecież tylko te w których chodzi

Idealnie wychodzi mi odsuwanie wszystkich mebli, czyszczenie wszystkich zakamarków, przemeblowanie, robienie miejsca, Zaprosiłam na środę gościa od szaf -coś czuję że będzie grubo -jestem w stanie upchnąć schowki i szafki wszędzie:-) :)

Ostatnia edycja:
Do góry