Ja słyszałam że wkładki laktacyjne bardzo chwała sobie z Johnsons i z TT (ja kupiłam TT)Płyny do płukania. Co do prania to płyny do płukania te dla dzieci odradza się stosować piorąc ubranka dla niemowlaków.
Cała idea prania dla niemowlaków polega na tym, żeby było jak najmniej chemii. Dlatego pierze się nie w zwykłych Vizirach, tylko hipoalergicznych oraz ustawia na płukanie 2 razy, żeby wypłukać co się da - i tutaj mamy mają wybór - albo proszki albo płyny do prania, ale wybór zależy od pralki jaką masz. My jak rok temu kupowaliśmy pralkę Simensa EcoBubble to gość odradzał używanie płynów do prania - ze względu na rodzaj pralki.
Płyny bezpiecznie stosować po 3 miesiącu czy też wtedy, gdy widzimy, że dziecko nie ma uczulenia Na start jednak - zgodnie z tym co mi radzono - mam intuicję, żeby odpuścić sobie płyny do płukania
Ja jestem przeciwnikiem trzymania dziecka w sterylnych warunkach i moje na pewno będzie nie raz ufajdane po szyję - ale przemawia do mnie fakt tego, że niemowlaki są wyciągane ze sterylnego środowiska i do bytowania na zewnątrz muszą się przyzwyczaić. I im mniej chemii wtedy - tym lepiej
Ja wszystkie ciuchy, które dostałam przeprałam w Dzidziusiu, w 100 stopniach z podwójnym płukaniem. Jestem bardzo zadowolona z tego proszku, bo jest bezzapachowy. Przeprasowałam i są super. Na początku kwietnia przepiorę jeszcze raz te z rozmiaru do 56 cm, żeby były gotowe na przyjście Małej.
W Tesco są teraz promocje na pieluchy Pampersowe.
Wyprawka apteczna. Ja mam pytanie do mam, które kompletowały już wyprawkę apteczną i podczytywały coś w sieci.
Jakie marki, rodzaje następujących produktów polecacie - lub czytałyście, że są najlepsze?
Chodzi mi o:
- wkładki laktacyjne
- podkłady poprodowe
- podpaski poporodowe
- chusteczki nawilżane do pupy dziecka
- gruszka do nosa/aspirator
- maść na sutki
?
Chusteczki nawilzane (poczytajcie blog srokao ona tam opisuje składy ) jeśli chodzi o firmy które produkują chusteczki to kiedyś wyczytałam ze najlepsza jest EcoWipes Ews, a jeśli w składzie na opakowaniu zaczyna się woda to od razu odłożyć
Maść na sutki to ponoć bephanten jest ok , alantan plus i purelan (ja wybrałam bephanten)
Podpaski poporodowe to nie wiem jakie dobre te największe ja zamówiłam chyba z canpola i są spoko wg mnie są szerokie mają skrzydełka i się przylepiaja , bo te z belli to masakra
Aspirator ja kupiłam katarek (każdy zachwycony - chodz ja nie użyje go od początku tylko wtedy kiedy dziecko podrośnie ) na początek będę używać zwykłego tego co się ciągnie buzia
Podkłady poporodowe tez zamówiłam z canpolbaby