reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA NA START (c.d Newfie)

a wiecie może, czy ten ręcznik z kapturkiem od razu większy kupić, tzn. 100x100 cm, czy taki po 80cm wystarczy? I ile tych ręczników kupić?

reklama
Jesli chodzi o nakladki stosowalam Avent, a reczniki mialam dwa i te wieksze a potem kupilam juz normalny wielki, wygodny i tyle.

ja mam pytanka, głupie, ale musicie wybaczyć:
-czy jak urodzimy i będzie ciepło w lipcu rzeczywiscie, to takie malusie bobo wystarczy w samo body ubrać, czy to za mało?
-czy takie body nie będzie drażnic pępusia?
-jak to jest z tym oilatum, bo to jest tłuste, a co z włoskami-myć szamponem?

włoskom nie zaszkodzi na tłusto, a nawet lepiej - ciemieniucha :)
I też się ciągle zastanawiam, jak ubierać tego noworodka. Bo to niby lipiec, ale noworodki lubią ciepło...

ja mam pytanka, głupie, ale musicie wybaczyć:
-czy jak urodzimy i będzie ciepło w lipcu rzeczywiscie, to takie malusie bobo wystarczy w samo body ubrać, czy to za mało?
-czy takie body nie będzie drażnic pępusia?
-jak to jest z tym oilatum, bo to jest tłuste, a co z włoskami-myć szamponem?
ja mysle ze jak bedzie goraco to bodziak (rampers) i przykryte pieluszka... :tak:
nic sie z pepusiem nie stanie ;-)
ja uzywam od 15 miesiecy emulsji "Oilatum" i NIC wiecej! zadnych szamponow, balsamow, oliwek... Kris ma piekna skore i wloski tez :tak:

perła dzięki wielkie-w krótkich żołnierskich słowach:-)

mam taką obawę, że nie będę umiała odpowiednio ubrać dziecko i będa mnie pokazywać na ulicy palcami- matka wariatka :-D

z oliatum to bardzo zalecaja kompiele bo nie uczula i nie trzeba zadnych oliwek potem ,wystarczy to .tym bardziej jesli rodzimy latem to małe sie poci na pleckach i główce i z ta oliwka tez nie wolno za bardzo przesadzac bo jest jeszcze gorzej ,i sie dzieciaki wiecej odparzają ,najbardziej polecana na głowke jak jest cimieniucha.
reczniki ja dla małego miałam jeden z kapturkiem i jeden mały a w domu to jeszcze ze dwa wieksze.
tak jak perla napisała same bodziaki i pieluszka i oczywiscie czapeczka bawełniana,ja tak woziłam i nie miały zadnych uczulen a rodziłam obydwoje w lipcu w najwieksze upały

perła dzięki wielkie-w krótkich żołnierskich słowach:-)

mam taką obawę, że nie będę umiała odpowiednio ubrać dziecko i będa mnie pokazywać na ulicy palcami- matka wariatka :-D

Ewald ja mam podobne obawy!
Zawsze się zastanawiam skąd będę wiedzieć czy dzidzie nie ma za ciepło lub za zimno!! Przecież samo mi nie powie :-))

reklama
asim bedziesz wiedziała napewno ,poprostu trzeba patrzec zeby nie przegrzac bo jest wtedy o wiele gorzej niz jakby miało miec troche chłodniej jak bedziesz dziecku sprawdzac czy ma plecki suche i bedzie miało cieple (nie gorace ) to znaczy ze jest akurat

Do góry