reklama
karolq8
Fanka BB :)
Mika ja mialam cesarke:-)
Ja się nie cykam taki mały cwaniak jestem Zdaję sobie sprawę, że będzie bolało, że będzie ciężko i takie tam, ale przebiegłam maraton to i dziecko urodzę.Skodzia każda chyba się cyka ;-)
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
A w Polsce tez kupisz siateczkowe?? Ja w poprzedniej ciazy to bralam z pracy sobie te siateczkowe + podklady na lozko + 'podpaski' [te to byly giganty ]
A podklady samemu tzreba miec czy sa juz w szpitalach? [w irl byly] i jakby sie uparl to majciochy siatkowe tez byly.
Ja do 'podmywania ran bojowych' uzywalam rivanolu [tabletki rozpuszczalam w wodzie]
anna ja tez mialam takie nastawienie od poczatku - a kolezanka mi mowia 'zobaczysz i tak poprosisz o znieczulenie' ... i pozniej sie smiala ze miala racje i nie dalam rady, tylko do jasnej ..... ona poprosila o znieczulenie po 2 h od skurczow, ja po jakis 20paru [nawet nie to ze ja tylko polozna mowila ze jestem wykonczona zebym chwile sie przespala] - ale dla mojej kol sie liczy ze 'wygrala i miala racje' :/]
A podklady samemu tzreba miec czy sa juz w szpitalach? [w irl byly] i jakby sie uparl to majciochy siatkowe tez byly.
Ja do 'podmywania ran bojowych' uzywalam rivanolu [tabletki rozpuszczalam w wodzie]
anna ja tez mialam takie nastawienie od poczatku - a kolezanka mi mowia 'zobaczysz i tak poprosisz o znieczulenie' ... i pozniej sie smiala ze miala racje i nie dalam rady, tylko do jasnej ..... ona poprosila o znieczulenie po 2 h od skurczow, ja po jakis 20paru [nawet nie to ze ja tylko polozna mowila ze jestem wykonczona zebym chwile sie przespala] - ale dla mojej kol sie liczy ze 'wygrala i miala racje' :/]
Ja się nie cykam taki mały cwaniak jestem Zdaję sobie sprawę, że będzie bolało, że będzie ciężko i takie tam, ale przebiegłam maraton to i dziecko urodzę.
Skodzia każda chyba się cyka ;-)
Ja w sumie próg bólu mam dość wysoki. ale wszystko co nieznane trochę straszy
Ale nadal nie chcę męża przy porodzie i chyba tak zostanie
Twardzioch z Ciebie Emotion, gratulacjeanna ja tez mialam takie nastawienie od poczatku - a kolezanka mi mowia 'zobaczysz i tak poprosisz o znieczulenie' ... i pozniej sie smiala ze miala racje i nie dalam rady, tylko do jasnej ..... ona poprosila o znieczulenie po 2 h od skurczow, ja po jakis 20paru [nawet nie to ze ja tylko polozna mowila ze jestem wykonczona zebym chwile sie przespala] - ale dla mojej kol sie liczy ze 'wygrala i miala racje' :/]
karolq8
A ja mimo ze mam corke to nie rodzilam naturalnie i dalej niewiem czego sie spodziewac
ja sie tylko boje tego ze zaniedbam zuze ze bedzie jej przykro ze teraz nie bedzie miala mamy w 100%
ja sie tylko boje tego ze zaniedbam zuze ze bedzie jej przykro ze teraz nie bedzie miala mamy w 100%
myślę, że pewnie już ją oswajasz z tematem, dużo rozmów to podstawa, dzieci są bardzo mądre, mimo że są małe to czasem więcej rozumieją niż dorośli ;-)A ja mimo ze mam corke to nie rodzilam naturalnie i dalej niewiem czego sie spodziewac
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Skodzia ja prog bolu tez w ciazy mialam wysoki, no ale nie dotrzymalam,
a z tym 'twardziochem' to nie do konca - nawet jakbym chciala wczesniej to by mi nie dali - brak rozwarcia A i tak dali mi juz przy 3 cm [zazwyczj od 5 daja]
karolq8 ja gdzies czytalam zeby 'dzidzia przyniosla prezent' dziecku [twojej corce] ze to pomaga - jakas rzecz co dziecko bardzo chce [my tak z siostrzeica robilismy moja, bo mieszkalam znia kilka lat i byla bardzo do mnie przyzwyczajona i nie chielismy zeby czula sie odrzucona itp].
Ja mam wiekszy problem teraz bo corka bedzie miala 1,5 roku .. to bedzie masakra!
a z tym 'twardziochem' to nie do konca - nawet jakbym chciala wczesniej to by mi nie dali - brak rozwarcia A i tak dali mi juz przy 3 cm [zazwyczj od 5 daja]
karolq8 ja gdzies czytalam zeby 'dzidzia przyniosla prezent' dziecku [twojej corce] ze to pomaga - jakas rzecz co dziecko bardzo chce [my tak z siostrzeica robilismy moja, bo mieszkalam znia kilka lat i byla bardzo do mnie przyzwyczajona i nie chielismy zeby czula sie odrzucona itp].
Ja mam wiekszy problem teraz bo corka bedzie miala 1,5 roku .. to bedzie masakra!
karolq8
Skodzia tak zuza wie juz sie doczekac nie moze. Wie ze teraz pokoj bedzie musiala dzielic. Chcemy teraz remont zrobic jej w pokoju zeby wiedziala ze to dla niej. Zeby nie bylo ze wszystko dla dziecka jest nowe. Bo pozniej u nas w pokoju bedzie prezmeblowanie ale to juz dla dziecka.
Emotion wsumie dobry pomysl pewnie sie cos kupi
reklama
Skodzia ja prog bolu tez w ciazy mialam wysoki, no ale nie dotrzymalam,
Jesteście mądre dziewczyny z doświadczeniem, mnie się trudno wypowiedzieć do końca bo jeszcze nie jestem w takiej sytuacji i może nie będę, ale macie fajne zdroworozsądkowe podejście Prezent dla Małej od siostrzyczki jest super pomysłem, tak samo docenienie i zrobienie remontu dla starszaka, żeby poczuła się ważna też jest świetnym pomysłem. Będzie dobrze, ułoży się, a miłości starczy na obieSkodzia tak zuza wie juz sie doczekac nie moze. Wie ze teraz pokoj bedzie musiala dzielic. Chcemy teraz remont zrobic jej w pokoju zeby wiedziala ze to dla niej. Zeby nie bylo ze wszystko dla dziecka jest nowe. Bo pozniej u nas w pokoju bedzie prezmeblowanie ale to juz dla dziecka.
Podziel się: