reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

reklama
Moja córka urodziła się idealnie w terminie w 40 tygodniu. Miała 55 cm i ważyła 3320 g i w 62 oczywiście pływała [emoji23]. A ciotki mądralińskie kazały mi kupować 62, bo „56 bez sensu, dzień ponosi”. No to mąż potem jeździł po smykach, na gwałt kupował 56, prał, suszył i prasował [emoji23].[/QUOT

Moj maly tak samo urodzony w terminie 50cm 3200. W rozmiarze 56 chodzil prawie 2 msc a w niektórych ubrankach np smyk pociagnelismy mawet 3-4 msc. Takze teraz tez zaopatrze sie w ubranka 56 i to w wiekszej ilosci

Widzę, że fajne tematy się przewijają.. :) My rownież planujemy kupić monitor BabySense z nianią, łóżeczko mamy po córce, a fotelik i wózek nowe z Cybexa i koniecznie bazę do fotelika! Wcześniej nie miałam i strasznie ubolewałam. Fotelem do karmienia będzie słynny uszak z podnóżkiem z IKEA, a co do ciuszków to mam już całą szafkę i chyba po równo rozmiarów 56 i 62. Skorzystałam z wyprzedaży i wszystko kupiłam w Smyku, Newbie, Reserved i Zarze. :) Dodatkowo chcę kupić kosz mojżesza i kołyskę hybrydową (ale używaną) i leżaczek z Baby Bjorn (ma najzdrowszą pozycję leżenia).
Jeszcze chciałam zapytać mam chłopczyków, czy postanowiłyście postawić na jakieś konkretne kolory wyprawki czy mix kolorów? :) Pomału zaczynam kompletować listę i póki co myślę, że przeważać będzie kolor błękitny, musztardowy i beże.

Widzę, że fajne tematy się przewijają.. :) My rownież planujemy kupić monitor BabySense z nianią, łóżeczko mamy po córce, a fotelik i wózek nowe z Cybexa i koniecznie bazę do fotelika! Wcześniej nie miałam i strasznie ubolewałam. Fotelem do karmienia będzie słynny uszak z podnóżkiem z IKEA, a co do ciuszków to mam już całą szafkę i chyba po równo rozmiarów 56 i 62. Skorzystałam z wyprzedaży i wszystko kupiłam w Smyku, Newbie, Reserved i Zarze. :) Dodatkowo chcę kupić kosz mojżesza i kołyskę hybrydową (ale używaną) i leżaczek z Baby Bjorn (ma najzdrowszą pozycję leżenia).
Jeszcze chciałam zapytać mam chłopczyków, czy postanowiłyście postawić na jakieś konkretne kolory wyprawki czy mix kolorów? :) Pomału zaczynam kompletować listę i póki co myślę, że przeważać będzie kolor błękitny, musztardowy i beże.
A co to ta kołyska hybrydowa?

U nas raczej kolory naturalne, szarości itp

A co to ta kołyska hybrydowa?

U nas raczej kolory naturalne, szarości itp
Taki leżaczek, tylko że na baterie i buja dziecko. :D Jedynie nazwa jest udziwniona. :) Mi tego brakowało przy córce, która non stop chciała być bujana na rękach, a dzieci znajomych były do tego wkładane i chwila spokoju. Nie będę raczej tego nadużywać bo docelowo będę używać Baby Bjorna (składa się do małych rozmiarów i bez problemu wszędzie można wziąć) więc planuje ją kupić używaną tak za 150zł

reklama
Taki leżaczek, tylko że na baterie i buja dziecko. :D Jedynie nazwa jest udziwniona. :) Mi tego brakowało przy córce, która non stop chciała być bujana na rękach, a dzieci znajomych były do tego wkładane i chwila spokoju. Nie będę raczej tego nadużywać bo docelowo będę używać Baby Bjorna (składa się do małych rozmiarów i bez problemu wszędzie można wziąć) więc planuje ją kupić używaną tak za 150zł
A to się czymś różni od huśtawki? Ja to jednak głupia jestem [emoji23]

Do góry