reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

reklama
Widzę, że fajne tematy się przewijają.. :) My rownież planujemy kupić monitor BabySense z nianią, łóżeczko mamy po córce, a fotelik i wózek nowe z Cybexa i koniecznie bazę do fotelika! Wcześniej nie miałam i strasznie ubolewałam. Fotelem do karmienia będzie słynny uszak z podnóżkiem z IKEA, a co do ciuszków to mam już całą szafkę i chyba po równo rozmiarów 56 i 62. Skorzystałam z wyprzedaży i wszystko kupiłam w Smyku, Newbie, Reserved i Zarze. :) Dodatkowo chcę kupić kosz mojżesza i kołyskę hybrydową (ale używaną) i leżaczek z Baby Bjorn (ma najzdrowszą pozycję leżenia).
Jeszcze chciałam zapytać mam chłopczyków, czy postanowiłyście postawić na jakieś konkretne kolory wyprawki czy mix kolorów? :) Pomału zaczynam kompletować listę i póki co myślę, że przeważać będzie kolor błękitny, musztardowy i beże.

Czy miałaś już fotelik z cybexa ? Ja byłam tak napalona na Z i-size ale jak go podniosłam w sklepie to strasznie ciężki jest w porównaniu do innych - i to bez dziecka w środku. Pani w sklepie nam odradza bo wszędzie jeździmy autem i mówi ze będzie mi samej ciężko podnieść jak dziecko będzie większe :/ ale mi się tak strasznie podobał od początku i nie wiem czy ryzykować :/

Czy miałaś już fotelik z cybexa ? Ja byłam tak napalona na Z i-size ale jak go podniosłam w sklepie to strasznie ciężki jest w porównaniu do innych - i to bez dziecka w środku. Pani w sklepie nam odradza bo wszędzie jeździmy autem i mówi ze będzie mi samej ciężko podnieść jak dziecko będzie większe :/ ale mi się tak strasznie podobał od początku i nie wiem czy ryzykować :/
Tak, miałam Cybexa Aton Q i fakt - są One cięższe ale i masywniejsze, bezpieczniejsze. Byłam bardzo zadowolona i jak go potem wystawiłam na sprzedaż to w 15min poszedł. My również bardzo dużo jeździmy samochodem i mieszkaliśmy na IIp. bez windy i daliśmy radę. Tak więc teraz fotelik bierzemy dokładnie ten sam o którym piszesz. :) Z tym sensorem. Szczerze jestem w szoku, że Was zniechęcano do Cybexa bo to jedne z najlepszych fotelików.

To chyba to samo.?
To chyba zależy kto jakim określeniem operuje :) Dla jednych huśtawki to takie rozkładane dosłowne huśtawki dla starszych dzieci, a dla niektórych leżaczki-bujaczki na baterie. I o to ostatnie mi właśnie chodzi, a w sklepie to widziałam pod nazwą huśtawka hybrydowa.

To chyba zależy kto jakim określeniem operuje :) Dla jednych huśtawki to takie rozkładane dosłowne huśtawki dla starszych dzieci, a dla niektórych leżaczki-bujaczki na baterie. I o to ostatnie mi właśnie chodzi, a w sklepie to widziałam pod nazwą huśtawka hybrydowa.
Tak właśnie myślałam ze w głowie mamy to samo poprostu [emoji13]

reklama
Ja mam monitor oddechu do pieluszki i bardzo byłam z niego zadowolona . Na szczęście nigdy się nie przydał ale spałam dużo spokojniej . Jestem zadowolona z tego do pieluszki bo córka spała i dalej śpi z nami więc taki do łóżeczka pod materac w ogóle by się nie przydał

Do góry