reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

reklama
Widzę, że fajne tematy się przewijają.. :) My rownież planujemy kupić monitor BabySense z nianią, łóżeczko mamy po córce, a fotelik i wózek nowe z Cybexa i koniecznie bazę do fotelika! Wcześniej nie miałam i strasznie ubolewałam. Fotelem do karmienia będzie słynny uszak z podnóżkiem z IKEA, a co do ciuszków to mam już całą szafkę i chyba po równo rozmiarów 56 i 62. Skorzystałam z wyprzedaży i wszystko kupiłam w Smyku, Newbie, Reserved i Zarze. :) Dodatkowo chcę kupić kosz mojżesza i kołyskę hybrydową (ale używaną) i leżaczek z Baby Bjorn (ma najzdrowszą pozycję leżenia).
Jeszcze chciałam zapytać mam chłopczyków, czy postanowiłyście postawić na jakieś konkretne kolory wyprawki czy mix kolorów? :) Pomału zaczynam kompletować listę i póki co myślę, że przeważać będzie kolor błękitny, musztardowy i beże.

Czy miałaś już fotelik z cybexa ? Ja byłam tak napalona na Z i-size ale jak go podniosłam w sklepie to strasznie ciężki jest w porównaniu do innych - i to bez dziecka w środku. Pani w sklepie nam odradza bo wszędzie jeździmy autem i mówi ze będzie mi samej ciężko podnieść jak dziecko będzie większe :/ ale mi się tak strasznie podobał od początku i nie wiem czy ryzykować :/

Czy miałaś już fotelik z cybexa ? Ja byłam tak napalona na Z i-size ale jak go podniosłam w sklepie to strasznie ciężki jest w porównaniu do innych - i to bez dziecka w środku. Pani w sklepie nam odradza bo wszędzie jeździmy autem i mówi ze będzie mi samej ciężko podnieść jak dziecko będzie większe :/ ale mi się tak strasznie podobał od początku i nie wiem czy ryzykować :/
Tak, miałam Cybexa Aton Q i fakt - są One cięższe ale i masywniejsze, bezpieczniejsze. Byłam bardzo zadowolona i jak go potem wystawiłam na sprzedaż to w 15min poszedł. My również bardzo dużo jeździmy samochodem i mieszkaliśmy na IIp. bez windy i daliśmy radę. Tak więc teraz fotelik bierzemy dokładnie ten sam o którym piszesz. :) Z tym sensorem. Szczerze jestem w szoku, że Was zniechęcano do Cybexa bo to jedne z najlepszych fotelików.

To chyba to samo.?
To chyba zależy kto jakim określeniem operuje :) Dla jednych huśtawki to takie rozkładane dosłowne huśtawki dla starszych dzieci, a dla niektórych leżaczki-bujaczki na baterie. I o to ostatnie mi właśnie chodzi, a w sklepie to widziałam pod nazwą huśtawka hybrydowa.

To chyba zależy kto jakim określeniem operuje :) Dla jednych huśtawki to takie rozkładane dosłowne huśtawki dla starszych dzieci, a dla niektórych leżaczki-bujaczki na baterie. I o to ostatnie mi właśnie chodzi, a w sklepie to widziałam pod nazwą huśtawka hybrydowa.
Tak właśnie myślałam ze w głowie mamy to samo poprostu [emoji13]

reklama
Ja mam monitor oddechu do pieluszki i bardzo byłam z niego zadowolona . Na szczęście nigdy się nie przydał ale spałam dużo spokojniej . Jestem zadowolona z tego do pieluszki bo córka spała i dalej śpi z nami więc taki do łóżeczka pod materac w ogóle by się nie przydał

Do góry