reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

Ja nawet na 50 bede kupować, dzieci rodze małe. Pamiętam jak urodziłam Klaudię i mama biegała po szmateksach, bo nigdzie nie było takich małych rozmiarów, a mi się dziecko gubiło w 56. Teraz bez problemu można je dostać,ale wtedy to był kosmos. A młoda miała 47cm długości

reklama
A jakieś mebelki polecacie?

Mnie zależy tylko na jakiejś wąskiej szafie i komodzie na której będzie przewijak. Łóżeczko myślałam takie, aby rosło razem z dzieckiem, czyli że można przerobić na tapczanik (nie wiem czy to się sprawdza?) i fajnie jakby była szuflada pod spodem.

Znalazłam póki co firmę novelies z takimi kompletami, nawet ładnymi.l.
....

Ostatnia edycja:
Przeglądam sobie strony z ubraniami dziecięcymi. Kupujecie więcej ubrań w rozmiarze 56, czy 62? Tych z rozmiaru 62 planuje wziąć więcej na długi rękaw, a z drugiej strony jak będzie lał się żar z nieba to nie chcę żeby dziecko się zaparzyło... Im więcej rzeczy przeglądam tym bardziej wiem, że nic nie wiem...
Ja kupuje od 62. Rozmiaru 56 raczej kupować nie będę. Chociaż mam upatrzonych kilka zestawów na olx z używanymi i tam jest po kilka sztuk rozmiaru 56 więc jeśli uda mi się zakupić to jednak coś będę miec

A nie myślisz że jak urpdzomy w 38 to dziecko będzie mniejsze? Ja jestem z 42tyg a chłop z 40.... Ja się mogę mylić, nie znam się [emoji85] jakby co to daleko do sklepu nie ma można dokupić
Moje jedno z 37 drugie 38 i rozmiar 56 był za mały. Mimo że dziecko podkula nogi to u nas te nóżki się nie mieściły w rozmiar 56. Kacper miał 59 cm długości, Kasia mniej.

A nie myślisz że jak urpdzomy w 38 to dziecko będzie mniejsze? Ja jestem z 42tyg a chłop z 40.... Ja się mogę mylić, nie znam się [emoji85] jakby co to daleko do sklepu nie ma można dokupić
Moja córka z 42tc mniejsza niż pozostali z 40tc :p Może już "zjadała zapasy"? To w ogóle możliwe?? :D

62 pewnie warto więcej niż 56 bo dzieci szybko rosną, ale i tak bym nie szalała. Różne tempo dzieci mają. Np syn w miesiąc przytył prawie 3kg, na 3m to już 68 nosił... Więc... Ale to na prawdę różnie bywa. Córy znów spokojniej rosły, jakoś to tak sprawnie przechodziło z rozmiaru na rozmiar... Tak więc większe to już może nawet cieplejsze będę brać. Małych ciepłych to pewnie kilka sztuk (optymistka hehe ciepłe lato mi się marzy)

Fotel bujany, moje marzenia :p Nawet zwykły fotel by się przydał do kp w salonie. Bo w sypialni to pewnie głównie leżąc będę.

Moja córka z 42tc mniejsza niż pozostali z 40tc [emoji14] Może już "zjadała zapasy"? To w ogóle możliwe?? :D

62 pewnie warto więcej niż 56 bo dzieci szybko rosną, ale i tak bym nie szalała. Różne tempo dzieci mają. Np syn w miesiąc przytył prawie 3kg, na 3m to już 68 nosił... Więc... Ale to na prawdę różnie bywa. Córy znów spokojniej rosły, jakoś to tak sprawnie przechodziło z rozmiaru na rozmiar... Tak więc większe to już może nawet cieplejsze będę brać. Małych ciepłych to pewnie kilka sztuk (optymistka hehe ciepłe lato mi się marzy)

Fotel bujany, moje marzenia [emoji14] Nawet zwykły fotel by się przydał do kp w salonie. Bo w sypialni to pewnie głównie leżąc będę.
Moje jedno z 37 drugie 38 i rozmiar 56 był za mały. Mimo że dziecko podkula nogi to u nas te nóżki się nie mieściły w rozmiar 56. Kacper miał 59 cm długości, Kasia mniej.
Tak jak mówię nie znam się [emoji85] pytałam mamy to mój brat urodzony w 36tyg miał 59cm [emoji85] ale chudy był bo niecałe 3kg ważył

Niezły szczypior :D :D Ja też nie znam 'reguł', u mnie akurat tak się podziało. Różnie bywa. U nas raczej o czasie w rodzinie porody więc nie mam porównania, ja byłam mała, ale ja wcześniak :p

Mam zdjęcie brata po2h od narodzin, sama robiłam i zawsze mi przypominał szczura [emoji23]

reklama
Tak jak mówię nie znam się [emoji85] pytałam mamy to mój brat urodzony w 36tyg miał 59cm [emoji85] ale chudy był bo niecałe 3kg ważył
Jeju jaki długi.
U mnie w rodzinie ostatnio urodził sie chłopiec ważący prawie 5 kg. I teraz w wieku 3 miesięcy wyglada na 5 miesięcy.

Do góry