reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

Ja mam cos takiego, tez buja i bardzo wygodne. Bylo warte tez swojej ceny i ze wzgledu ze Julka lubi sie bujac, nigdy go nie sprzedalam. Polecam, zamiast starego bujacza. Wiem ze mniej urokliwe, ale wygodniejsze i bezpieczniejsze.Zobacz załącznik 939847Zobacz załącznik 939848
Wygląda zacnie. Akurat ten który znalazłam jest nowy i ręcznie wyplatany. Nie jest bardzo głęboki, więc spokojnie wstanę (chyba, że będę ważyć 30 kg więcej niż teraz :D). Jednak rozważę inne fotele, chociaż ten wybrany wygląda jak stworzony dla mnie :D

reklama
Przeglądam sobie strony z ubraniami dziecięcymi. Kupujecie więcej ubrań w rozmiarze 56, czy 62? Tych z rozmiaru 62 planuje wziąć więcej na długi rękaw, a z drugiej strony jak będzie lał się żar z nieba to nie chcę żeby dziecko się zaparzyło... Im więcej rzeczy przeglądam tym bardziej wiem, że nic nie wiem...

Przeglądam sobie strony z ubraniami dziecięcymi. Kupujecie więcej ubrań w rozmiarze 56, czy 62? Tych z rozmiaru 62 planuje wziąć więcej na długi rękaw, a z drugiej strony jak będzie lał się żar z nieba to nie chcę żeby dziecko się zaparzyło... Im więcej rzeczy przeglądam tym bardziej wiem, że nic nie wiem...
Ja mam większość na 62. Krótki rękaw. Kilka na 56 bo dziecko raczej większe będzie. Ja miałam 61cm a chłop 60cm [emoji85]

Moja byla ubrana moze ze 3 razy w 56, takze 90% biore nastepny rozmiar.
A nie myślisz że jak urpdzomy w 38 to dziecko będzie mniejsze? Ja jestem z 42tyg a chłop z 40.... Ja się mogę mylić, nie znam się [emoji85] jakby co to daleko do sklepu nie ma można dokupić

Nie pomyslalam o tym [emoji23]
Teraz na szybko sprawdziłam i niby w 38tyg maja od 49 do 53cm dzieciaki i do 8lbs [emoji85] to nawet 56 może być za duże [emoji85] ja pewnie kupię coś mniejszego bliżej porodu jak mi powiedzą tak "na oko" jakie duże jest

Teraz na szybko sprawdziłam i niby w 38tyg maja od 49 do 53cm dzieciaki i do 8lbs [emoji85] to nawet 56 może być za duże [emoji85] ja pewnie kupię coś mniejszego bliżej porodu jak mi powiedzą tak "na oko" jakie duże jest
Kilka newbornow mysle ze zalatwi sprawe. Zreszta zobacze jeszcze blizej terminu.

Moja córka urodziła się idealnie w terminie w 40 tygodniu. Miała 55 cm i ważyła 3320 g i w 62 oczywiście pływała [emoji23]. A ciotki mądralińskie kazały mi kupować 62, bo „56 bez sensu, dzień ponosi”. No to mąż potem jeździł po smykach, na gwałt kupował 56, prał, suszył i prasował [emoji23].

reklama
Ja kupię kilka podstawowych rzeczy 56 np pajace, body a przecież w razie potrzeby bardzo szybko można coś zamówić :) i dokupic

Do góry