reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

reklama
Moja córka urodziła się idealnie w terminie w 40 tygodniu. Miała 55 cm i ważyła 3320 g i w 62 oczywiście pływała [emoji23]. A ciotki mądralińskie kazały mi kupować 62, bo „56 bez sensu, dzień ponosi”. No to mąż potem jeździł po smykach, na gwałt kupował 56, prał, suszył i prasował [emoji23].[/QUOT

Moj maly tak samo urodzony w terminie 50cm 3200. W rozmiarze 56 chodzil prawie 2 msc a w niektórych ubrankach np smyk pociagnelismy mawet 3-4 msc. Takze teraz tez zaopatrze sie w ubranka 56 i to w wiekszej ilosci

Widzę, że fajne tematy się przewijają.. :) My rownież planujemy kupić monitor BabySense z nianią, łóżeczko mamy po córce, a fotelik i wózek nowe z Cybexa i koniecznie bazę do fotelika! Wcześniej nie miałam i strasznie ubolewałam. Fotelem do karmienia będzie słynny uszak z podnóżkiem z IKEA, a co do ciuszków to mam już całą szafkę i chyba po równo rozmiarów 56 i 62. Skorzystałam z wyprzedaży i wszystko kupiłam w Smyku, Newbie, Reserved i Zarze. :) Dodatkowo chcę kupić kosz mojżesza i kołyskę hybrydową (ale używaną) i leżaczek z Baby Bjorn (ma najzdrowszą pozycję leżenia).
Jeszcze chciałam zapytać mam chłopczyków, czy postanowiłyście postawić na jakieś konkretne kolory wyprawki czy mix kolorów? :) Pomału zaczynam kompletować listę i póki co myślę, że przeważać będzie kolor błękitny, musztardowy i beże.

Widzę, że fajne tematy się przewijają.. :) My rownież planujemy kupić monitor BabySense z nianią, łóżeczko mamy po córce, a fotelik i wózek nowe z Cybexa i koniecznie bazę do fotelika! Wcześniej nie miałam i strasznie ubolewałam. Fotelem do karmienia będzie słynny uszak z podnóżkiem z IKEA, a co do ciuszków to mam już całą szafkę i chyba po równo rozmiarów 56 i 62. Skorzystałam z wyprzedaży i wszystko kupiłam w Smyku, Newbie, Reserved i Zarze. :) Dodatkowo chcę kupić kosz mojżesza i kołyskę hybrydową (ale używaną) i leżaczek z Baby Bjorn (ma najzdrowszą pozycję leżenia).
Jeszcze chciałam zapytać mam chłopczyków, czy postanowiłyście postawić na jakieś konkretne kolory wyprawki czy mix kolorów? :) Pomału zaczynam kompletować listę i póki co myślę, że przeważać będzie kolor błękitny, musztardowy i beże.
A co to ta kołyska hybrydowa?

U nas raczej kolory naturalne, szarości itp

A co to ta kołyska hybrydowa?

U nas raczej kolory naturalne, szarości itp
Taki leżaczek, tylko że na baterie i buja dziecko. :D Jedynie nazwa jest udziwniona. :) Mi tego brakowało przy córce, która non stop chciała być bujana na rękach, a dzieci znajomych były do tego wkładane i chwila spokoju. Nie będę raczej tego nadużywać bo docelowo będę używać Baby Bjorna (składa się do małych rozmiarów i bez problemu wszędzie można wziąć) więc planuje ją kupić używaną tak za 150zł

reklama
Taki leżaczek, tylko że na baterie i buja dziecko. :D Jedynie nazwa jest udziwniona. :) Mi tego brakowało przy córce, która non stop chciała być bujana na rękach, a dzieci znajomych były do tego wkładane i chwila spokoju. Nie będę raczej tego nadużywać bo docelowo będę używać Baby Bjorna (składa się do małych rozmiarów i bez problemu wszędzie można wziąć) więc planuje ją kupić używaną tak za 150zł
A to się czymś różni od huśtawki? Ja to jednak głupia jestem [emoji23]

Do góry