reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

reklama
U mnie płeć już dawno potwierdzona ale jakoś świadomość góry ubranek po starszej hamuje mnie od zakupów. Swoją droga dawno nie byłam na zakupach. Muszę się wybrać to pewnie mi coś wpadnie w oko. No i muszę stare ubranka przejrzeć bo się może okazać, że sie do niczego nie nadają choć moja w zasadzie nie ulewala wiec może plam nie będzie.

My jak do tej pory zamówiliśmy łóżeczko i mamy fotelik z bazą do auta. Wózek już wybrany z TFK. Bez komody z przewijakiem sobie nie wyobrażam przewijania. Ma się ubranka pod ręką obok miejsce by postawić jakąś miseczkę z wodą czy kosmetyk. Na szczęście komoda po córce stoi w sypialni i tylko boczne listwy trzeba z powrotem do montować no i miejsce w niej zrobić na ubranka. Jako przewijam chce taki z frottową poszewką, bo zawsze można do prania ściągnąć a i dziecko nie ma zimnej gumy pod pulą.
Na dół do salonu planuje kupić hustawkę, widzialam fajną z joie. Poprzednio miałam z FP ale widzę że oni już chyba nie produkują tego sprzętu. O łóżeczku turystycznym na razie nie myślę, jeśli będzie się szykował wyjazd to wtedy.
Ubranka też będę kupywac począwszy od 56 bo te na 62 często są za duże, a szczególnie jak śpiochy z zamkniętymi stopkami to potem one giną w tych śpioszkach.
Zachwalacie elektryczne laktatory, ale czy opłaca się je kupywac jeśli chce się chce karmić piersią, z nawałem pokarmu czy odciaganiem od okazji poradzi sobie ręczny. Ja na ręcznym Aventa doiłam się przez 9 miesięcy i dałam rady. I szczerze to wcale nie chodziło o to, że nie miałam kasy na inny, ale z apteki wypozyczylam medele na dwa cycki żeby zobaczyć i jak się podlaczalam to prawie nic nie leciało. Tak więc pozostałam przy ręcznym. Tym razem chyba też go kupię. Trochę się nabiera tych rzeczy. Ja czekam do połowy lutego dla potwierdzenia płci i wtedy mogę zacząć zakupowe szalenstwo [emoji16]

A propos tych termometrow to ja zwykle elektroniczny pod paszkę będę stosować. Kiedyś kupiłam ten do czoła to źle mierzył i co chwila inny wynik.

My jak do tej pory zamówiliśmy łóżeczko i mamy fotelik z bazą do auta. Wózek już wybrany z TFK. Bez komody z przewijakiem sobie nie wyobrażam przewijania. Ma się ubranka pod ręką obok miejsce by postawić jakąś miseczkę z wodą czy kosmetyk. Na szczęście komoda po córce stoi w sypialni i tylko boczne listwy trzeba z powrotem do montować no i miejsce w niej zrobić na ubranka. Jako przewijam chce taki z frottową poszewką, bo zawsze można do prania ściągnąć a i dziecko nie ma zimnej gumy pod pulą.
Na dół do salonu planuje kupić hustawkę, widzialam fajną z joie. Poprzednio miałam z FP ale widzę że oni już chyba nie produkują tego sprzętu. O łóżeczku turystycznym na razie nie myślę, jeśli będzie się szykował wyjazd to wtedy.
Ubranka też będę kupywac począwszy od 56 bo te na 62 często są za duże, a szczególnie jak śpiochy z zamkniętymi stopkami to potem one giną w tych śpioszkach.
Zachwalacie elektryczne laktatory, ale czy opłaca się je kupywac jeśli chce się chce karmić piersią, z nawałem pokarmu czy odciaganiem od okazji poradzi sobie ręczny. Ja na ręcznym Aventa doiłam się przez 9 miesięcy i dałam rady. I szczerze to wcale nie chodziło o to, że nie miałam kasy na inny, ale z apteki wypozyczylam medele na dwa cycki żeby zobaczyć i jak się podlaczalam to prawie nic nie leciało. Tak więc pozostałam przy ręcznym. Tym razem chyba też go kupię. Trochę się nabiera tych rzeczy. Ja czekam do połowy lutego dla potwierdzenia płci i wtedy mogę zacząć zakupowe szalenstwo [emoji16]
Ja będę kupować elektryczny bo nie chce karmić piersią

Ennis ja tez polecam Brauna, w szpitalach go uzywaja.

Też tak mi się wydawało.

Dziewczyny a wiecie że temperatura pod pachą będzie się różnić od tej z czoła czy ucha i to jest normalne? Nie pamiętam dokładnie ale inaczej się te temperatury intempretuje zależnie gdzie się mierzy.

Ja mam taki do czoła właśnie i tak właściwie to on jest do dupy. Co wcisne to inna temperatura. I kupuje zwykły elektroniczny. Bardziej się sprawdza.

reklama
Ja będę kupować elektryczny bo nie chce karmić piersią

Też tak mi się wydawało.

Dziewczyny a wiecie że temperatura pod pachą będzie się różnić od tej z czoła czy ucha i to jest normalne? Nie pamiętam dokładnie ale inaczej się te temperatury intempretuje zależnie gdzie się mierzy.
Miejsca pomiaru temperatury ciała – wartości prawidłowe:

pod pachą: u dzieci małych w pachwinie 36,4°C (35,5–37°C)

na skórze czoła: 36,4°C

w ustach: 36.8°C

w odbycie: 37,6°C

w uchu: 37,6°C

Termometru używam elektronicznego pod pachę, ten bezdotykowy różne wartości wskazuje z każdym pomiarem, więcej takiego nie kupię.

Do góry