reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

Miejsca pomiaru temperatury ciała – wartości prawidłowe:

pod pachą: u dzieci małych w pachwinie 36,4°C (35,5–37°C)

na skórze czoła: 36,4°C

w ustach: 36.8°C

w odbycie: 37,6°C

w uchu: 37,6°C

Termometru używam elektronicznego pod pachę, ten bezdotykowy różne wartości wskazuje z każdym pomiarem, więcej takiego nie kupię.
Bezdotykowy jest przeważnie tylko do skroni więc jak się użyje gdzieś indziej to pokazuje coś chce.
Ja tam ich nie lubię wolę take do ucha albo pod język

reklama
Mamuśki, a powiedzcie - kiedy planujecie kupić wózek? Bo tak się zastanawiam nad tym i póki co myślałam o przełomie maj/czerwiec. Termin z USG mam na 08/07, a wózek też musi się wywietrzyć. Chociaż myślę, że w marcu chyba zadzwonię do sklepu zapytać jaki jest czas oczekiwania, bo kiedyś w sklepie słyszałam, że nawet po pare tygodni. :o

Ja sobie mierze właśnie elektronicznym w ustach, dzieciom pod pachą (nie mam przekonania do wciskania dzieciom czegokolwiek w pupę). I jak na sprawdzanie gorączki to jest to wystarczające. Bezdotykowy np pokazuje na mnie temp nawet o 1,5st większą więc jak dziecko ma 38 to same widzicie jaki szok może być :p ale od biedy odejme i wiem.

Wózek raczej podobnie, koło czerwca.

Wózek chce mieć na czerwiec,ale czasem czekać trzeba nawet dwa miesiące na konkretną tapicerkę, więc trzeba się interesować wcześniej

Mamuśki, a powiedzcie - kiedy planujecie kupić wózek? Bo tak się zastanawiam nad tym i póki co myślałam o przełomie maj/czerwiec. Termin z USG mam na 08/07, a wózek też musi się wywietrzyć. Chociaż myślę, że w marcu chyba zadzwonię do sklepu zapytać jaki jest czas oczekiwania, bo kiedyś w sklepie słyszałam, że nawet po pare tygodni. :o
Ja mam termin na 25 czerwca ale indukcja w 38 więc początek czerwca. Do Wielkanocy już bym chciała mieć wózek. Będę teraz myśleć w lutym. Ten co chcemy ma gwarancję 4 lata wiec jak postoi 3 miesiące to nic się nie stanie

reklama
Do góry