reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

Właśnie znalazłam na jednej stronie i pieluchy i otulacze bez zamka a różnica ok 60 zl

reklama
Właśnie znalazłam na jednej stronie i pieluchy i otulacze bez zamka a różnica ok 60 zl
W niektórych przypadkach chyba niczym jak napiszą tak napiszą.

Ale moze tez byc tak ze otluaczem nazywana jest poprostu wieksza pieluszka. W która dasz rade owinąć maleństwo.

Lateksowy, piankowy. Ja odradzam gryczane ze względu na możliwość hodowli robaków w gryce[emoji1785]

Siostra mi wyslala, przepraszala ze tak wczesnie kupila ale nie mogla sie oprzec. Tak wiec, mamy pierwsze ubranko dla Misia [emoji7]
IMG-20190201-WA0011.jpeg

Jak dzwoniłam umówić się z cdl przy Adasiu, to tak plakalam,że babka nic nie zrozumiała [emoji85] i powiedziała,żebym spróbowała się uspokoić i oddzwoni za 10minut. Byłam w totalnej rozsypce. Dziecko po operacji, karmione mm i moimi kroplami siary przez butelkę, u mnie mało mleka, on przyzwyczajony, ze szybko leci. To był koszmar. Ale się udało, w kilka dni przeszliśmy tylko na pierś:) potem nie raz tego żałowałam [emoji23] bo był cycoholikiem i butli nie ruszył już potem. Jak już się udało to się okazało,że ma alergię na bmk. No masakra..[emoji29] ale daliśmy radę, karmiłam go 14 m-cy. Dziewczyny to naprawdę siedzi w głowie. Trzeba mieć twardy tyłek, wiedzieć jaki jest cel, olewać dobre rady i szukać wsparcia w osobach które też karmia i mają o tym jakieś pojęcie. Mi bardzo pomogła grupa na FB "karmienie piersią"
dokładnie jagódka to siedzi w głowie. Trzeba pokonać czasem wiele trudności i się nie poddać. Ja trafiłam do szpitala po 2 tyg od porodu z goraczką 40 st i z łożyskiem do czyszczenia. Na dobę nie miałam dziecka przy sobie i straciłam pokarm. Jak mi przywieźli małą to ssała pierś ale zauważyłam że pampersy są suche nie chciała butelki. Lekarz neonatolog mi powiedział żebym dokarmiała bo trzeba bedzie kroplówki a ona butelki nie i koniec. Zrobiłam wszystko odwrotnie niż przy nawale pokarmu : ramiączka stanika w dól, żeby pokarm napłynął, dużo piłam wody, pobudzałam brodawki i często przystawiałam malucha. I pomogło :) powodzenia dla wszystkich mam które chcą karmić :) Tych co nie chcą nie potępiam bo z pierwszą córką nie dałam rady i dlatego rozumiem że każda sytuacja jest inna. Inne jest dziecko i my też stajemy się ine przy każdym dziecku. Jesteśmy bogatsze o doświadczenia swoje i innych osób a to nam daje moc :)

reklama
Mi się wydaje że karmienie piersią nie musi być takie straszne jak wiele osób pisze. Ja miałam cc, pokarm od razu się pojawił , córka nie poraniła mi piersi, nie pamiętam żeby cokolwiek mnie bolało. Karmiłam piersią 1,5 roku , jadłam zdrowo ale wszystko co chciałam. Wydaje mi się też że przy karmieniu piersią dużo łatwiej zrzucić kg po ciąży, a raczej same schodzą.

Do góry