reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

Laski, zrobcie odzielny watek o kp, ale przeniescie to na glowne pogaduchy. Co Wy na to?

reklama
A jakieś mebelki polecacie?

Mnie zależy tylko na jakiejś wąskiej szafie i komodzie na której będzie przewijak. Łóżeczko myślałam takie, aby rosło razem z dzieckiem, czyli że można przerobić na tapczanik (nie wiem czy to się sprawdza?) i fajnie jakby była szuflada pod spodem.

Znalazłam póki co firmę novelies z takimi kompletami, nawet ładnymi.l.

My mamy lozeczko wlasnie takie dlugie, mysle ze spokojnie do 7 roku zycia mogloby sluzyc. Julka prawie go nie uzywala, a ja z polski je sciagalam [emoji6]

A jakieś mebelki polecacie?

Mnie zależy tylko na jakiejś wąskiej szafie i komodzie na której będzie przewijak. Łóżeczko myślałam takie, aby rosło razem z dzieckiem, czyli że można przerobić na tapczanik (nie wiem czy to się sprawdza?) i fajnie jakby była szuflada pod spodem.

Znalazłam póki co firmę novelies z takimi kompletami, nawet ładnymi.l.
My mamy jeszcze w użyciu łóżeczko 140x70 ale będę je dawać dla dzidzi, tylko najmłodszy musi dostać nowe łóżko [emoji4] to będzie na pewno i muszę mieć jakąś nieduża komodę na pampersy chusteczki i ubranka. Plus szuflada pod łóżeczko ewentualnie plastikowe pojemniki też dadzą radę. No i nowy materacyk do łóżeczka, więcej mebli nie kupię bo łóżeczko będzie stało w naszej małej sypialni i już nawet naszą szafę będę musiała wynieść do dzieci [emoji53]

Dobrze, że napisałyście o tym materacu z gryki... Poszukam piankowego.
Mam możliwość odkupienia fajnego łóżeczka, które może służyć jako dostawka do naszego, a później jako samodzielne ze szczebelkami i wózka po 1 chłopcu. Wszystko od dobrej koleżanki i wiem, że dbała o te rzeczy. Co sądzicie o takich rzeczach „po kimś”?
Fotelik z bazą kupujemy nowy, chociaż też
miałam propozycje odkupienia z pewnego źródła.

Dobrze, że napisałyście o tym materacu z gryki... Poszukam piankowego.
Mam możliwość odkupienia fajnego łóżeczka, które może służyć jako dostawka do naszego, a później jako samodzielne ze szczebelkami i wózka po 1 chłopcu. Wszystko od dobrej koleżanki i wiem, że dbała o te rzeczy. Co sądzicie o takich rzeczach „po kimś”?
Fotelik z bazą kupujemy nowy, chociaż też
miałam propozycje odkupienia z pewnego źródła.
Jeśli zadbane to ja bym brała. Materac nowy a foteliki tylko z pewno źródła a i tak bym się trochę bała bo czasem wystarczy lekka stluczka czy wiajzd tyłem w lampe czy coś i mogą być mikrouszkodzenia.
No to foteliki też mają swój termin ważności bodajże 7.lat. My dostaliśmy fotelik od wujka (jest w tym samym wieku co mój chłop) I oni go praktycznie nie używali jest jak nowiutki

reklama
Łóżeczko i wózek spoko. Fotelik tylko z zaufanego źródła, materac zawsze nowy
Fotelik byłby od zaufanej osoby, ale zaczęłam czytać na temat tego, że te pierwsze foteliki 0-13 kg maja swoją datę przydatności od momentu produkcji ok. 5 lat, a ten fotelik w momencie urodzenia dziecka będzie miał ponad 4. Może przesadzam, ale znalazłam fotelik z bazą za 1300 zł i chyba wolę zaoszczędzić na swoich wydatkach, niż później żałować, że nie posłuchałam się intuicji.

Do góry