reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

Laski, zrobcie odzielny watek o kp, ale przeniescie to na glowne pogaduchy. Co Wy na to?

reklama
A jakieś mebelki polecacie?

Mnie zależy tylko na jakiejś wąskiej szafie i komodzie na której będzie przewijak. Łóżeczko myślałam takie, aby rosło razem z dzieckiem, czyli że można przerobić na tapczanik (nie wiem czy to się sprawdza?) i fajnie jakby była szuflada pod spodem.

Znalazłam póki co firmę novelies z takimi kompletami, nawet ładnymi.l.

My mamy lozeczko wlasnie takie dlugie, mysle ze spokojnie do 7 roku zycia mogloby sluzyc. Julka prawie go nie uzywala, a ja z polski je sciagalam [emoji6]

A jakieś mebelki polecacie?

Mnie zależy tylko na jakiejś wąskiej szafie i komodzie na której będzie przewijak. Łóżeczko myślałam takie, aby rosło razem z dzieckiem, czyli że można przerobić na tapczanik (nie wiem czy to się sprawdza?) i fajnie jakby była szuflada pod spodem.

Znalazłam póki co firmę novelies z takimi kompletami, nawet ładnymi.l.
My mamy jeszcze w użyciu łóżeczko 140x70 ale będę je dawać dla dzidzi, tylko najmłodszy musi dostać nowe łóżko [emoji4] to będzie na pewno i muszę mieć jakąś nieduża komodę na pampersy chusteczki i ubranka. Plus szuflada pod łóżeczko ewentualnie plastikowe pojemniki też dadzą radę. No i nowy materacyk do łóżeczka, więcej mebli nie kupię bo łóżeczko będzie stało w naszej małej sypialni i już nawet naszą szafę będę musiała wynieść do dzieci [emoji53]

Dobrze, że napisałyście o tym materacu z gryki... Poszukam piankowego.
Mam możliwość odkupienia fajnego łóżeczka, które może służyć jako dostawka do naszego, a później jako samodzielne ze szczebelkami i wózka po 1 chłopcu. Wszystko od dobrej koleżanki i wiem, że dbała o te rzeczy. Co sądzicie o takich rzeczach „po kimś”?
Fotelik z bazą kupujemy nowy, chociaż też
miałam propozycje odkupienia z pewnego źródła.

Dobrze, że napisałyście o tym materacu z gryki... Poszukam piankowego.
Mam możliwość odkupienia fajnego łóżeczka, które może służyć jako dostawka do naszego, a później jako samodzielne ze szczebelkami i wózka po 1 chłopcu. Wszystko od dobrej koleżanki i wiem, że dbała o te rzeczy. Co sądzicie o takich rzeczach „po kimś”?
Fotelik z bazą kupujemy nowy, chociaż też
miałam propozycje odkupienia z pewnego źródła.
Jeśli zadbane to ja bym brała. Materac nowy a foteliki tylko z pewno źródła a i tak bym się trochę bała bo czasem wystarczy lekka stluczka czy wiajzd tyłem w lampe czy coś i mogą być mikrouszkodzenia.
No to foteliki też mają swój termin ważności bodajże 7.lat. My dostaliśmy fotelik od wujka (jest w tym samym wieku co mój chłop) I oni go praktycznie nie używali jest jak nowiutki

reklama
Łóżeczko i wózek spoko. Fotelik tylko z zaufanego źródła, materac zawsze nowy
Fotelik byłby od zaufanej osoby, ale zaczęłam czytać na temat tego, że te pierwsze foteliki 0-13 kg maja swoją datę przydatności od momentu produkcji ok. 5 lat, a ten fotelik w momencie urodzenia dziecka będzie miał ponad 4. Może przesadzam, ale znalazłam fotelik z bazą za 1300 zł i chyba wolę zaoszczędzić na swoich wydatkach, niż później żałować, że nie posłuchałam się intuicji.

Do góry