reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

a ja nie chcę detektora. nianię kiedyś może.... narazie bąbel będzie z nami w sypialni, łóżeczko przy mojej stronie łóżka wstawimy, także sprzęty raczej nic mi nie dadzą.

no chyba, że będę bała się wyjść do łazienki, to niania będzie musem... jak będę z małym sama w domu.

macie jakieś sprawdzone nianie?? konkretne firmy...

Ostatnia edycja:
reklama
Lori a widziałaś na żywo tą pościel z Muzpony ?
Pytam bo ja kiedyś nawet wracając z Wawy pofatygowałam się i pojechałam przez Łódź żeby do nich zaglądnąć... i mimo tego że design mają świetny to jakościowo wg mnie tak średnio. Zakupiłam wtedy u nich co prawda sporo jakiś dodatków (głównie okrycia kąpielowe i zabawki miękkie), ale w sumie nie byłam bardzo zadowolona.
Choć muszę przyznać, że wizualnie to cudeńka są.

Co do niani z detektorem to ja właśnie rozważam zakup AngelCare AC401, przy Szymku nie miałam, ale on był tylko jeden więc mogłam mu w razie potrzeby poświęcić 100% uwagi. Choć były momenty że żałowałam, bo miałam czas urojonych odgłosów i latałam do niego jak dzieciątko spokojnie spało. Tak samo jak chciałam nieraz na balkonie posiedzieć jak on spał to co chwilę nasłuchiwałam. Teraz na pewno zakupię.

Pościel uważam że może poczekać z zakupem... póki co mam 2 komplety po Szymku z Glucka.
My ochraniacz zakładaliśmy bo Szymek się tak przekręcał jak wskazówka zegara w łóżeczku...i główkę by szybko miał potłuczoną.

Mieliśmy też od początku poduszkę klin zdrowa dla KRĘGOSŁUPA poduszka KLIN stop ulewaniu! (3137305075) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i teraz też zakupię na 100%.

Piękne kocyki oglądałam dzisiaj w Mothercare...ale nie mogłam się zdecydować i wyszłam z ubrankami.

Ja szukam teraz jakiś ładnych pieluszek tetrowych... bo nie toleruję tych białych zwykłych. Dla Szymka miałam z Bobasa takie śliczne, ale widzę że już nie ma tych wzorów więc zastanawiam się nad takimi :
MOTHERHOOD PIELUSZKI BAWEŁNIANE 2xflanela +3xtetra (3212492845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BOBAS TETROWE pieluszki 100% bawełna nadruk 5szt (3179124850) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Ja mam nianie najzwyklejszą w świecie z babyono, dostaliśmy w prezencie jak się Igor urodził. W sumie sama też taka zwykłą planowałam kupić, bo pamiętam, że jak do kumpeli chodziłam, która miała z monitorkiem to mnie wkurzało, bo potrafiła cały czas się w ten monitor gapić.
Mysza chyba kupię sobie taką poduszkę teraz dla Alicji, ona nadal bez poduszki śpi, nie lubi i ogólnie jest ok, ale problem pojawia się jak ma katar, wtedy cudujemy, książki pod nogi łóżka wstawiamy, co by głowa była wyżej, a ta podusia rozwiąże problem.

no ja wolalam z monitorem bo jak zapikało to patrzyłam i wiedziałam czemu nie musiałam zaraz biec, mozna było też nastawić na dźwięk dziecka...

Mysza - dobrze że mi napisałaś o tej pościeli bo osobiscie jej nie macałam i zamawialabym w ciemno, myśląc że za taką cene to i jakość musi być dobra. Dzięki tobie się z niej wyleczylam i juz nie jest mi przykro że jej nie kupuje :-)

tez chce zakupic tetre z nadrukami :)

jesli chodzi o nianie to ja dostalam, wiec bralam co jest i mi w zupełności wystarczyła. Grunt że działała i slyszalam płacz :) ... jakbym teraz kupowala to pewnie postawiłabym na tą z monitorem, ale mysle że używana będzie OK i na nówkę nie trzeba wydawać kasy ;-)

ostatnio polowałam na laktator medeli używany, ale nie udalo sie wygrać aukcji. Chce kupić używany bo idą za połowę ceny, a wymienie te elementy które mają kontakt z piersią i mlekiem na nowe. Dzięki temu myślę że zaoszczędzę jakies 100 zł, akurat bedzie na stanik do karmienia :-)

Ja właśnie boję się kupić używaną nianię bo tą którą chcę kosztuje używka ok 300-350zł...a nie ma już gwarancji w razie problemów. Więc raczej zdecyduję się na nową licząc że kiedyś ją odsprzedam za te 350zł i wtedy koszt będzie niewielki tylko teraz trzeba zainwestować.

Lori ja miałam właśnie przy Szymku te pieluszki bobas z nadrukami i jakościowo były super, tylko w tamtym momencie tamte wzory podobały mi się bardziej.
Z Motherhood miałam i w sumie nadal mam flanelki i jakościowo super dlatego pomyślałam o tetrach też z tej firmy.
Myślę że dobrze zrobiłaś że wyleczyłaś się z tej pościeli. Ja dzisiaj cudną w Mothercare oglądałam, ale cenowo też sporo kosztuje i na razie zdecydowałam że nie kupuję.

Mysza - no na prawde spadłaś mi z nieba w związku z tą pościelą bo bylam właściwie zdecydowana na rożek i prześcieradło które tanie tam nie są, ale juz wiem że nic tam nie kupię. Nie bede ryzykować.

ja z matherhood nic jeszcze nie kupowałam, wiec super że ty juz przetestowałaś :-) ... przy Matusiu mialam takie zwykłe flanelki kupione w sklepie dzieciecym i tetre białą :) teraz chce żeby byly ładne wzorki :-) ... a wiesz może czy w Smyku mają kolorowe pieluchy? wtedy bys ie zaoszczedziło na przesyłce.

Lori na pewno mają te pieluszki z Bobasa(bobobaby) i flanelki z Motherhood też widziałam, ale mają same nowe wzory a mnie się te kropko-kwiatki podobają, ale ceny takie że się opłaca za przesyłkę zapłacić.
Ja zaraz wyszukam sobie sprzedawcę na all u którego zrobię większe zakupy to się tej przesyłki nawet nie odczuje.

reklama
Pamiętam że wcześniej dużo kupowałam u takiego jak wasal83, rodzyneczki, małpka-sklep i jeszcze jacyś inni.
Ale jak kogoś teraz upoluję nowego to dam znać.

Kurcze tak przeglądnęłam tą stronkę Mothercare i sporo tam taniej niż u nas w sklepie. Nawet patrząc na cenę w Funtach to u nich na stronie napisane 6 a na rzeczy którą ja kupiłam 8...a jak się to przeliczy na złotówki to wychodzi że 10.
Ale ja i tak czekam na promocje w mothercare...to nakupuję bodziaków bo uwielbiam ich materiał.

Do góry