reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Galaxia mnie się wydaję, że cięzko, bo zależy od dziecia. Teoretycznie zmiana pampka zsiusianego co jakieś 4-5h to chyba norma, ale u mnie A robiła jedną kupkę dziennie, czasem dwie, a Igor miał zdecydowanie większe zużycie pieluch, bo kupek robił tyle ile jadł, więc często zmiana pieluchy przed papu, bo zlana i zaraz po cycaniu znowu:baffled:
5-6 pampków dziennie to na pewno.

reklama
Galaxia myślę że na początek musisz przyjąć ok 6-8 pampków na dobę. Ja przed karmieniem nie zmieniałam, bo właśnie z reguły po karmieniu były siuśki i kupka, więc uważałam za bezcelowe zmienianie tuż przed karmieniem. To podobno metoda jak dziecko trzeba regularnie karmić a nie chce się rozbudzić, że niby przy zmianie się rozbudzi i będzie świadomie jadło.
Ja zużyłam parę paczek 1, bo mój Synek urodził się z wagą poniżej 3kg. Teraz zakupię 1 (białe pampersy) ich jest chyba 78 w paczce. A jak zacznie brakować to teraz w większości sklepów są to się dokupi.

moja mała urodziła się z waga 3670 i używałam dość długo z pampersa newborn. Zużywałam gdzieś około 10. Mąż kupił pampersy dopiero jak mała się urodziła , teraz kupie jedna paczkę przed porodem bo zawsze mogę A wysłać do sklepu jak mały się urodzi.

Pampersy ida jak swieze buleczki:tak: U nas kupa co karmienie czyli co 2-3 h wiec lekko trzeba liczyc 10 szt na dobe:rofl2: Gracjan mial 4260 no ale te 1 nosil jena paczke bo jak za wielki pampek to zas bokami wylatuje i caly dziec do przebiorki

Dziewczyny ile pampersów tych najmniejszych kupujecie? Ja na razie myslałam o jednej paczce DADY (bo te będę używać) bo to nie wiadomo z jaką wagą dzidzia się urodzi

nie kupuj więcej bo mogą uczulić. Sama będziesz wiedziała jak idą. Jedno dziecko robi kupę raz dziennie, a czasami raz na kilka dni wtedy pampka nie trzeba tak często zmieniać. Inne dzieci robią kupę przy każdym karmieniu, a z tym częstotliwość tez jest inna.

ja planuje teraz na weekendowych zakupach kupic jedna paczke dady wezme od 3 do 5 kg chyba...mam nadzieje ze nie uczula;-)i mleko wezme 1 bebiko zeby bylo w razie czego...z mlodym uzywalam nestle i nie byl za dobry dla niego..
galaxia a jak z tym stanikiem zamawialas?bo ja juz niewiem cholercia co robic...chyba pojde przymierze te co u nas sa i pomysle co dalej...

jednak zrezygnowałam z tego stanika i kupiłam w sklepie ze zwykłymi stanikami. Dałam 110zl, rozpinane ramiączka, półusztywniany

ja mam już chyba parę paczek pampersów, nie wiem, bo to teściowa kupowałą:p ale u mnie jest ten plus, że ona ma własny sklepik i jak 1 będzie już za mała to wymieni na 2 bez problemu:) teraz pampersy są wszędzie, więc nie warto robić takich zapasów, no chyba, że trafi sie na jakaś fajna promocje;)

Lori- mam już 5 butelek:-D z czego tylko 2 kupiłam więc super:-D 2 z lovi, 2 TT i 1 z Aventu :) Zobaczymy, która najbardziej podpasuje Lelusiowi :)

sory za posta pod postem ale zapomniałam, że przed chwilą tu pisałam;/ mózg z budyniu:p Wybaczcie! :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja dziś w paczuszce z SR dostałam butelkę z lovi. mam kilka z aventu. do tego dostałam smoczek z lovi i trochę próbek z hipa, jelpa, floradix, oilatum.

reklama
ja próbki uwielbiałam, samemu można przetestować co pasuje do skóry. Długo na nich jechałam, a teraz nie mam prawie wcale, a to przez to że nigdzie nie chodzę na nfz :dry:

Do góry