reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Monia - na szczęście baba opisywała starą wersję ;-) ... swoją drogą to ona trochę głupia :rofl:

Ostatnia edycja:
annaoj-mi właśnie kurier podrzucił elancyl ja bez niego dnia ciąży nie wytrzymam:-)Skuteczność w moim przypadku 100% Nawet M.mi nie żałuje.Kupiłam 500ml za 129 zł
no właśnie ten mi się kończy.
Iryska a czy one po ciąży też mogą być, przy karmieniu, bo się nie mogę doszukać, a na biust bym chciała coś.

annaoj-tak tylko pisze żeby okolice sutek omijać.Nie wiem czy ten mi do końca ciąży starczy najwyżej zamówię jeszcze jeden i po ciąży właśnie zużyje.kobiety o tym zapominają i często wtedy robią się rozstępy.

dziewczyny doradźcie....

jaki materac do łóżeczka kupujecie? noi jeszcze jedno.... czy bezpośrednio na materac kładziecie prześcieradełko, czy pokrowiec a potem prześcieradełko, a może bez? zgłupiałam już :baffled:

My dla Ani mamy sprezynowy I tez jest ok a maluch bedzie na poczatku spal w kolysce, dopiero za jakies 5 miesiecy go przeniose do lozeczka po Ani. Do kolyski kupie piankowy albo tez sprezynowy. Tutaj kokos/gryka w ogole nie jest popularny. Ja zawsze dawalam przescieradlo na materac I do tej pory nie mielsismy z tym problem - ani razu malej pielucha nie przemokla, pewnie przy odpieluchowaniu bede ochraniacz dawac.

no ja się naczytałam, że każde dziecko powinno mieć swój materac, bo się odkształca i bo.... hodują się grzyby itd. G-P-K myślałam że kupię ale teraz nie wiem. zaczynam myśleć o lateksie...
idzie zgłupieć, serio!

Ja tez slyszalam ze kazde dziecko powinno miec swoj materac I maluchowi bedziemy kupowac nowe.

Widze ze sporo z nas szuka stanikow I pizam/koszul. Ja na pewno kupuje staniki emma jane bo ostatnio sie super sprawdzily a koszyle chce jedna do porodu, a potem bede miec pizamy - po Ani nosilam koszule, ktorych nie lubie, teraz juz nie zamierzam ;)

Fajne te koszule co tu wrzucacie:) ja też sobie jakaś musze sprawić, ale tylko jedną. Mam już piżamke z odpinaną górą więc ją wykorzystam:) ważne, żeby mieć do szpitala, ale w domu to się już przejmować nie będę, czy mi cos gdzieś wyłazi czy nie :p

A i w drodze jest mój zestaw z Minky:p nie mogę sie już doczekać, żeby go zobaczyc:p i literki tez zamówiłam:)))

Wczoraj w szkole rodzenia położna dużo mówiła o wietrzeniu krocza po porodzie, jakie to ważne itp. Jak zamierzacie to w piżamach robić? ;)

Judyś - pokaż jaki zestaw i jakie literki wybrałaś?! :)

Annie to nie zamierzasz majtek nosic i wkladek? ;) bo czy w koszuli czy w pizamie to do wietrzenia trzeba bedzie zdjac. Ja I tak pewnie skoncze z drugim cc wiec o wietrzenie nie bede musiala sie martwic ;)

To prawda jeśli chodzi o dupeczki to nie ma jak wietrzenie i u dziecka i u nas też mega ważne, ja po porodzie miałam dużó szwów i położne krzyczały żeby majtasy z siaty i odkrywać się ile wlezie.

reklama
Do góry