reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Monia - na szczęście baba opisywała starą wersję ;-) ... swoją drogą to ona trochę głupia :rofl:

Ostatnia edycja:
annaoj-mi właśnie kurier podrzucił elancyl ja bez niego dnia ciąży nie wytrzymam:-)Skuteczność w moim przypadku 100% Nawet M.mi nie żałuje.Kupiłam 500ml za 129 zł
no właśnie ten mi się kończy.
Iryska a czy one po ciąży też mogą być, przy karmieniu, bo się nie mogę doszukać, a na biust bym chciała coś.

annaoj-tak tylko pisze żeby okolice sutek omijać.Nie wiem czy ten mi do końca ciąży starczy najwyżej zamówię jeszcze jeden i po ciąży właśnie zużyje.kobiety o tym zapominają i często wtedy robią się rozstępy.

dziewczyny doradźcie....

jaki materac do łóżeczka kupujecie? noi jeszcze jedno.... czy bezpośrednio na materac kładziecie prześcieradełko, czy pokrowiec a potem prześcieradełko, a może bez? zgłupiałam już :baffled:

My dla Ani mamy sprezynowy I tez jest ok a maluch bedzie na poczatku spal w kolysce, dopiero za jakies 5 miesiecy go przeniose do lozeczka po Ani. Do kolyski kupie piankowy albo tez sprezynowy. Tutaj kokos/gryka w ogole nie jest popularny. Ja zawsze dawalam przescieradlo na materac I do tej pory nie mielsismy z tym problem - ani razu malej pielucha nie przemokla, pewnie przy odpieluchowaniu bede ochraniacz dawac.

no ja się naczytałam, że każde dziecko powinno mieć swój materac, bo się odkształca i bo.... hodują się grzyby itd. G-P-K myślałam że kupię ale teraz nie wiem. zaczynam myśleć o lateksie...
idzie zgłupieć, serio!

Ja tez slyszalam ze kazde dziecko powinno miec swoj materac I maluchowi bedziemy kupowac nowe.

Widze ze sporo z nas szuka stanikow I pizam/koszul. Ja na pewno kupuje staniki emma jane bo ostatnio sie super sprawdzily a koszyle chce jedna do porodu, a potem bede miec pizamy - po Ani nosilam koszule, ktorych nie lubie, teraz juz nie zamierzam ;)

Fajne te koszule co tu wrzucacie:) ja też sobie jakaś musze sprawić, ale tylko jedną. Mam już piżamke z odpinaną górą więc ją wykorzystam:) ważne, żeby mieć do szpitala, ale w domu to się już przejmować nie będę, czy mi cos gdzieś wyłazi czy nie :p

A i w drodze jest mój zestaw z Minky:p nie mogę sie już doczekać, żeby go zobaczyc:p i literki tez zamówiłam:)))

Wczoraj w szkole rodzenia położna dużo mówiła o wietrzeniu krocza po porodzie, jakie to ważne itp. Jak zamierzacie to w piżamach robić? ;)

Judyś - pokaż jaki zestaw i jakie literki wybrałaś?! :)

Annie to nie zamierzasz majtek nosic i wkladek? ;) bo czy w koszuli czy w pizamie to do wietrzenia trzeba bedzie zdjac. Ja I tak pewnie skoncze z drugim cc wiec o wietrzenie nie bede musiala sie martwic ;)

To prawda jeśli chodzi o dupeczki to nie ma jak wietrzenie i u dziecka i u nas też mega ważne, ja po porodzie miałam dużó szwów i położne krzyczały żeby majtasy z siaty i odkrywać się ile wlezie.

reklama
Do góry