reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Dziewczyny a co sądzicie o bawełnianych pajacach z Tesco, słyszałam kilka dobrych opinii o nich, ale jak byłam ostanio w sklepie aby je zobaczyć to wydają mi się strasznie wąskie i zastanawiam się czy maluszkowi nie bedzie w nich za ciasno, może po praniu się rozszerzą hmm ... używałyście je może ??
ja tylko używam tych pajaców i jeszcze body! jak dlamnie jakość rewelacyjna! i jeszcze można kupić w fajnych cenach bo promocja

co do kołderek do wózka to dla mnie wymysł producentów. zwykły cieplutki kocyk i starczy :)

Tamtum rosa polecam i również warko kupić zwykłe koło do pływania pod dupkę (jeżeli będziemy szyte)

Ostatnia edycja:
reklama
to ja sobie tą kołderkę do wózka odpuszczam, bo faktycznie i tak musze mieć pare kocyków, więc chyba to starczy, a nie chcę gromadzić rzeczy niepotrzebnych. Byłam wczoraj w tym Pepco, dla mnie żadna rewelacja pewnie zależy co się trafi mi się spodobał tylko jeden pajacyk welurowy (25zł), a reczniki faktycznie kiepskiej jakości..
Ja właśnie zaczynam kompletować wszystko pod tytułem KAPIEL (opróz kosmetyków)
to moja lista:
*wanienka
*3x recznik z kapturkiem
*2/3 myjki frotte
*nożyczki
*szczotka do włosków

to wszystko??

Moim zdaniem myjka nie jest potrzebna wystarczy umyc maluszka raczka z płynem.
Czy to wszystko to zalerzy moze przyda Ci sie pianka do wanienki no chyba ze wanienka profilowana albo nie masz obaw zeby trzymac maluszka na raczce.

Dziewczyny a propos kapieli, jak to jest ze szczotkami do wlosow?
Bo ja dzisiaj niczego nieswiadoma kupilam taka szczorke z conpolu (szczesliwa bo firma dobra wiec produkt pewnie tez a maz od razu zapakowal do koszyka bo mowil ze na filmiku z instruktazem kapieli widzial identyczna wiec jest idealna) zrobiona z miekkiego sztucznego wlosia (oczywiscie doczytalam to dopiero po powrocie do domu) i jest napisane na jej opakowaniu ze dla takich maluszkow to jedynie powinny byc szczotki z naturalnego wlosia a te ze sztucznego dopiero dla starszych maluszkow.
Jak to wlasciwie jest w praktyce?

ps. znacie jeszcze jakies fajne sklepy ( podobne do PEPCO) z fajnymi jakosciowo rzeczami dla maluszka no i z cenami dobrymi na kieszen szarego przecietnego rodzica ?:>

*3x recznik z kapturkiem
*2/3 myjki frotte
to wszystko??
moim zdaniem 2 ręczniki starczą a pózniej kupuje się większy. polecam ręcznik frote a z drugiej strony bawełenka. pozniej lukne firme. są super.woda szybko się wchłania i po chwili dzidzia jest suchutka

a myjki i gąbki jak dla mnie sa zbedne. najlepiej myc rączką a pod dupkę pieluszka. ale to tylko moje zdanie:)

a szczotki. ja mam ten zestaw z conpola i jestem zadowolona.

a haaa kocyk bardzo polecam taki, jest super mięciutki: http://www.drewex.com/asortyment_3-307,pled_KROLIK.html

Ostatnia edycja:
Co do szczotki to nigdy nie słyszałam ze muszi byc jakas specjalna az z ciekawosci sprawdziłam czym czesałam cørke i jest to szczotka ze sztucznym włosiem nic jej po tym jej było najwazniejsze chyba zeby była miekka ale moze sie myle i cos sie pozmieniało.

super dziewczyny dzięki to kupię 2 ręzniki i 1 myjkę, a wanięnkę to własnie chcę profilowaną, albo z jakims lezaczkiem, bo ja sobie w ogóle nie wyobrażam takiego maluszka kąpać:zawstydzona/y:
mi_mi będę wdzięczna za jakieś linki do tych ręzników, bo wiadomo lepiej kupić już coś sprawdzonego

Co do szczotki to nigdy nie słyszałam ze muszi byc jakas specjalna az z ciekawosci sprawdziłam czym czesałam cørke i jest to szczotka ze sztucznym włosiem nic jej po tym jej było najwazniejsze chyba zeby była miekka ale moze sie myle i cos sie pozmieniało.

Z ciekawosci pytalam bo tez mnie to zdziwilo jak przeczytalam opis tej szczotki na opakowaniu :D Moj K. dalej twierdzi ze jest idealna bo jak byla na filmiku to taka ma byc :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry