reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Hej
Pieluszka flanelowa jedna czy dwie moga sie rpzydac ale nie sa konieczne.
Szczotka na pewno może sie przydać do walki z ciemieniuszką bo to częsta przypadłośc niemowlat ;)
A co do naturalnego czy sztucznego to hmmmm zastanawiam się czy naturalne jest bardziej alergizujące czy sztuczne?No i jakie to naturalne włosie(z czego zrobione)?

reklama
Ja też miałam szczotkę z canpola, sztuczną, ale była mięciutka i była ok..
Reczniki do kąpieli od razu lepiej kupić te większe, my do dzisiaj ich używamy.
Flanelowe pieluchy też miałam, chyba ze 3. Nam się przydawały. Do dzisiaj leżą w szafce. Nic się z nimi nie stało. Te zwykłe tetrowe się niszczą, bo już ich chyba nie mam, chyba ze dwie, ale nimi bawi się Iga..

ta dostawka jets super i u nas by sie sprawdziła bo by nam weszła między ściane a łóżko, ale z drugiej storny to troche kosztuje a na długo raczej nie starczy. Szkoda że nie ma jakiś uzywanych za grosze :(

Dziewczyny a kiedys widziałam też takie "coś" do łożka dla dorosłych żeby jak się z dzieckiem śpi to go nie przygnieść, tlyko nei moge teraz znależć, może któraś nie natknie na coś takiego to prosze o link.

Dziewczyny a kiedys widziałam też takie "coś" do łożka dla dorosłych żeby jak się z dzieckiem śpi to go nie przygnieść, tlyko nei moge teraz znależć, może któraś nie natknie na coś takiego to prosze o link.

Myślę Asia że chodzi Ci o kosliper KOSLIPER - łóżeczko dla niemowląt Wawa (1562130832) - Aukcje internetowe Allegro

A co myślicie o nawilżaczu powietrza? potrzebny? i wystarczy ten zwykły ceramiczny czy warto kupić elektryczny???

Ostatnia edycja:
U mnie w okresie grzewczym jest bardzo ciepło w domku a tym samym powietrze jest suche, w zeszłym roku kupiliśmy nawilżacz elektryczny, używaliśmy sporadycznie, teraz przyda się bankowo przy maleństwie.

miki ja nawilżacz kupiłam dopiero jak mała zaczęła chodzić do złobka i miała "wieczny" katar..wcześniej myślę, ze nie ma potrzeby. Starczy zwykły na kaloryger, porządnie wywietrzony pokój i tyle. Dopiero jak sie zaczną choróbska wtedy chyba warto o nim pomyśleć. Ja mam jakiś z neta za niecałe 200 zł, już nie pamietam dokłądnie ceny.

Myślę Asia że chodzi Ci o kosliper KOSLIPER - łóżeczko dla niemowląt Wawa (1562130832) - Aukcje internetowe Allegro

A co myślicie o nawilżaczu powietrza? potrzebny? i wystarczy ten zwykły ceramiczny czy warto kupić elektryczny???

dzieki za link, drogie to troche :)
narazie nie będe cudować z takimi wynalazkami jednak, łóżeczko mamy, a spanie w łóżku ze mną zobaczymy w praktyce jak będzie wyglądać.

My nawilżacz mamy taki elektryczny u nas strasznie suche powietrze więc sie przydaje zimą. Pozatym przydaje się jak mały ma katar, kilka kropel olejku pichtowego i odrazu lepiej się oddycha, ale dal małych dzieci to i tak odpada.

miki jeśli nie masz bardzo sucho w domu to chyba zbędy wydatek, starczy taki ceramiczny na kaloryfer ew. mokre ręczniki.
Pozatym zbyt częste kożystanie znawilzacza też jest nie polecane, bo wilgoć lubią różne grzyby, więc trzeba uważać żeby nie orzedobrzyć.

reklama
Pieluszki flanelowe sie przydały na wizyty u lekarza, do wózeczka na spód czy też żeby mała miała sie do czego wtulić na wyjazdach. Te tetrowe do wycierania buzi, dobrze wchłaniają wodę to wycierałam nimi Kinię po myciu rączek, buzi, myłam wiglotną buzię w lecie by jej było chłodniej itp. Całkiem nieźle sie sprawdziły.
Nawilżacz kupiliśmy elektryczny z jonizatorem jak sie okazało, że mamy w mieszkaniu strasznie sucho zimą. Sprawdził sie bosko. ten na kaloryferze nic nie dały tak samo jak i mokre ręczniki.

nasza gwiazda nie spała z nami, jedynie w dzień czasem sie kolo niej kładłam ale to na chwilkę drzemki.

Do góry