reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
u nas to samo młody uwielbia się kąpać nawet jak jest głodny bardzo i przed kąpaniem sie drze to w wanienice już cisza, musimy kupić większą wanienke, bo już mu sie nogi nie mieszczą:-)

A moja podczas kapieli robi sie strasznie zalotna :-) Tak sie fajnie usmiecha, jakby troche wstydliwie i zaczepnie i dopiero zaczyna marudzic jak jej glowke myje ale tak to bardzo lubi sie kapac.

Bluetooth moje dziecko też uwielbia kąpiele, ale przy myciu główki juz zaczyna stroić fochy. Natomiast to co dzieje się po kąpieli woła o pomste do nieba. Drze się jak stare prześcieradło. Juz zastanawialiśmy się dlaczego, może jest mu przykro że kąpiel tak szybko sie kończy. Albo chodzi o zmiane temperatury, że z ciepłej wody jest wyciągany (chociaż w pomieszczeniu mamy 20stopni).

Toflesia może faktycznie Leosiowi zimno, bo coś mi się wydaje ze zalecenia są żeby w pomieszczeniu w którym sie kąpie dziecko było 26st, my mamy mniej ale stram się żeby chociaż 23-24 st były

Mój szkrab też lubi kąpiele i nawet się dziś obudził przed, a już myślałam, że dziś nie będzie jej mieć bo tak słodko spał.

reklama
Tofilesia tak jak dziewczyny pisza i z reszta sama zauwazylas Leosiowi jest po prostu zimno po wyciagnieciu z kapieli. My tez staramy sie aby bylo 22-24 st i nie mniej.Wlaczamy grzejnik przed kapiela zeby powietrze bylo cieplejsze a i tak mala czasami sie drze zanim jej dobrze nie owine. Do tego kladziemy ja zawsze na gruby recznik i pieluche i owijamy dokladnie i tak sobie kilkanascie sekund lezy zawinieta a w tym czasie wycierana jest glowka. Potem odwijam ja z recznika i wycieram ta pielucha w ktora tez byla zawinieta i wtedy juz mi nie placze bo roznica temperatur juz nie jest taka duza a ona i tak juz prawie sucha :-)

Do góry