reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Dziewczyny moze ktoras z Was wie jaka jest roznica pomiedzy pampersem New Baby roz.2 a pampersem Baby Dry roz.2 ? Zastanawiam sie czy nie przejsc teraz z New Baby na Baby Dry tylko nigdzie nie moge znalezc informacji o tym jaka jest miedzy nimi roznica oprocz tego ze New Baby sa dla noworodka. Tylko od kiedy noworodek jest juz niemowlakiem? :eek:

reklama
noworodek jest przez pierwszy miesiąc życia (4 tygodnie), później już niemowlę:tak: a co do pampersów, to nie pomogę, bo ich nie używam. Wiem, że huggisy są newborn 1 i newborn 2 i nam póki co 2 przeciekają, niby od 3 kg, ale są za duże. Jedynki póki co są ok

nam huggisy 2 tez przeciekają. to samo było z 1. dopiero jak mała była większa były dobre. więc narazie u nas dada. ale spróbuje chyba pampersów może wytrzymają nam całą noc z sucha pieluchą bo dady nad ranem już są pełne po brzegi, a jak zmieniam w nocy to mała się wybudza i nici ze spania.

magda a dlaczego wolisz te baby dry jesli new baby chlona lepiej kupke?
hmmm po nazwie to bym raczej pomyslala ze te baby dry maja bardziej chlonac niz new baby :eek:
Kupilam 2 paczki baby dry bo dzieki temu mialam rabat na kupony z pampersa. Wypije kawe i sie nim przyjrze :-)

a u nas sa w sprzedarzy te baby dry? boj a chyba tylko active baby widziałam. a chętnie bym wypróbowała te pierwsze na noc bo pisza że są super chłonne

nam huggisy 2 tez przeciekają. to samo było z 1. dopiero jak mała była większa były dobre. więc narazie u nas dada. ale spróbuje chyba pampersów może wytrzymają nam całą noc z sucha pieluchą bo dady nad ranem już są pełne po brzegi, a jak zmieniam w nocy to mała się wybudza i nici ze spania.

Ja teraz używam na zmianę Dady i Pampersy i wydaje mi się, że Pampersy gorzej chłoną.

asia z tego co widzialam w necie to sa baby dry w sprzedazy rowniez w PL. Obejrzalam jedna pieluche teraz dokladnie i oprocz koloru wedlug mnie nie rozni sie niczym od new baby wiec zobaczymy jak sie sprawdzi w noszeniu.

reklama
ja huggisy 1 kupiłam ze wzgl na cenę (komplet pieluchy+chusteczki+czapeczka), a 2 dostaliśmy dwie paki, ale czekają aż pupa urośnie. Normalnie królują u nas babydream z rossmanna:tak: Na razie jedynki. Ogólnie jakieś zboczenie mam na punkcie babydream:-D kosmetyki, chusteczki... młody w Niemczech nawet na ich mleku i słoiczkach jechał;-) teraz widziałam, że i u nas są. I dobrze:tak: (choć zastanawiam się nad BLW, ale to nie na ten wątek)

Do góry