reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Co do hitów i kitów, to ja bardzo zadowolona jestem z pieluszek DADA, sa chlonne i póki co nie odparzaja maluszkowi pupy.
Polecam chusteczki Toddies z Nivea Baby, za to nie odpowiadaja mi chusteczki Bambino. A Krem do cialka Bambino rewelacja-swietnie nawilza i bardzo ladnie pachnie.
Co do smoczkow, to najlepiej Karimkowi podpasowal kauczukowy Nuka, z TT silikonowy tez jest ok, ale chyba troszke jeszcze dla niego za twardy, bo troche pocyca i wypluwa, a ten z Nuka cya i cyca;)

reklama
A u mnie nadal 56 w modzie i chyba jeszcze troche sobie w nim pochodzi. Niestety mam tylko 4 takie pajace i 10 bodziakow ale jakos musimy dac rade. Na szczescie zaczela teraz przybierac na wadze wiec mam nadzieje ze jak bedzie miala miesiac to zaczne jej juz 62 ubierac bo tych mam mase.

Jeszcze kilka tygodni i zobaczycie kolosalną różnice w wyglądzie Waszych maleństw. Pamiętam jak to było z Krzysiem. On dla mnie nie przybierał na wadze bo przebywałam z nim stale, ale Moja mama widząc go co jakiś czas to widziała różnicę dla niej rósł w oczach :-)
U Nas też króluje 56 ale jeśli o mnie chodzi to dzieci za szybko rosną. Czas ucieka przez palce i zbyt szybko mija

Szczęśliwe spełnione mamusie :-D

u nas na zmianę 56 i 62, nie patrzę juz nawet co biorę, bodziaków tych najmniejszych mi brakowało bo miałam 5sztuk tylko, wiec dołożyłam dwa niby wieksze, ale na małej nie wyglądają aż tak źle.

No i przyszedł leżaczek, o taki CHICCO MIA LEZACZEK BUJACZEK 2w1 NOWOSC 2011 (1850983878) - Aukcje internetowe Allegro, na razie się sprawdza, chociaż mała posiedzi tam z 10min i albo zasypia (chwała Ci Panie!!) albo poleży poleży i nudzi jej sie więc zaczyna koncertować. Całe szczęście Martyna lubi ją zabawiać więc siedzi na podłodze przy niej i macha grzechotkami przed oczami. Zawsze pare minut wiecej spokoju.

U mnie jakoś tak mało pajacy. Większość co mam to wisi na Młodej. Bodziaków to mam aż nadto i nie wiem czy uda mi się wszystkie założyć. Z brakujących rzeczy i co się naprawdę u mnie sprawdzają to półśpiochy bo spodenek to jakoś nie chce mi się zakładać bo trzeba do tego jeszcze skarpetki a przy zmianie pieluchy to jakoś więcej roboty. Hitem dla mnie są body, pajace i półśpiochy.

Aktualnie używamy pieluchy Dady z biedronki i pupcia bez odparzeń i mam nadzieję że tak zostanie. Chusteczki Natural Dady też się sprawdzają tylko są bardzo mokre - jak jest mocno brudna to ok.

dziuba lezaczek super, bardzo mi się podoba ja mam ten z fisher prica i jak narazie to najlepszy zakup dla małego, nawet na rękach nie zasypia tak szybko jak w leżaczku tylko sie zastanawiam czy dziecko długo może leżeć w takim leżaczku?? niby są one od 0+, ale sama nie wiem, bo Franek mógłby leżeć w nim pół dnia i zastanawiam czy to bezpieczne

moja też od wczoraj zaprzyjaźnia się z leżaczkiem bujaczkim, narazie najbardziej lubi muzyczki słuchać, ale podobnie jak u dziuby z 10 min i się nudzi , a zasnąć jakoś nie chce.

HITY
U nas pieluchy dada sprawdziły się super - jak dla mnie to nawet lepsze niż pampersy. Wykorzystaliśmy 2 paczki 1 po 28szt, 1 paczkę 1 pampersa i przeszliśmy na 2 dada. Chusteczki te naturals dada też są super. Bambino nie podeszły mi w ogóle. I pampersem też nie byłam zachwycona.
Kosmetyków używamy z Ziajki i jesteśmy zadowoleni, może tylko płyn do kąpieli nie natłuszcza jakoś super, ale póki co i tak oliwkujemy po kąpaniu.
Super sprawą są dla mnie pieluszki flanelowe, mam 7 i są w ciągłym ruchu.
Butelka TT też świetna, smoczek mamy TT soft ale młody nie chce smoczka.
Kupiliśmy też leżaczek 0-18kg z firmy Mikrus - bardzo fajny, zabieram Emilka ze sobą w nim jak idę np do kuchni czy łazienki.
Nie oddam za nic przewijaka, przebieram na nim za każdym razem.
Ubranka na początku były dla mnie najwygodniejsze kaftaniki albo body kopertowe i do tego zawijałam w pieluszkę flanelową. Było szybko rozebrać do przewijania, a że przez pierwszy tydzień trzymałam w rożku to nie było widać w co mały ubrany na dole. Teraz zakładam najczęściej body i śpiochy albo spodenki + skarpetki, do pajaców jakoś na razie nie jestem przekonana.

KITY
Nosimy się w rozmiarze 56, na początku nawet ten był za duży, ale np niektórych półśpiochów to nawet nie ubraliśmy bo stópki miały za króciutkie a u nas stopa dość długawa. Ciężko było mi znaleźć dobre skarpetki, bo większość leciała z nóg - za szerokie przy kostkach. Czapeczki też za duże, a jak obwodem dobre to znowu uszy na wierzchu.
W ogóle porażką są cążki z TT - nawet nie chciały się chwycić paznokci, kupiłam nożyczki z canpola i są takie grube że też nie da rady nimi uciąć paznokcia. Ostatecznie obcinam normalnymi nożyczkami dla dorosłych.
Monitora oddechu nie używam w ogóle, chyba sprzedam. Laktator też u nas nie sprawdził się (Avent Isis), odciągamy ręcznie.

reklama
Do góry