reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja tez mam smoczek z TT ciekawe czy Leosiowi spasuje, jak nie to w odwrocie mam sprezentowany Avent.
Co do wkładek to ja mam johnsona, ale juz podczas poprzedniego karmienia mnie nie powalily. Kupowałam z chicco, nie były najtańsze ale super chlonne, cieniutkie i bardzo wydajne wiec cenowo wychodziły porownywalnie. Były bardzo podobne do tych

LANSINOH WKŁADKI LAKTACYJNE 60 szt - Wkładki laktacyjne - Dla Mamy sklep dla dzieci Warszawa

Dostałam 20szt od poloznej i uważam ze są super, zobaczymy jak sie sprawdza w praktyce...

reklama
ja kupiłam jeden smoczek TT 0-3 i się sprawdził, Franek go lubi więc dziś dokupiłam jeszcze 2 takie same, tak jak by sie gdzieś zgubił, te smoczki są takie fajne malutkie, bo reszta wydaje się taka duża...
co do wkładek to ja tez najbardziej lubie te chicco sa cieniutkie, ale w sumie ja mało co uzywam, bo pokarmu mam mało i nie ma co lecieć:(

Ja dostałam wkłądki Nuka ale nie używam ich bo mi nic nie wycieka,a przy karmieniu przykładam do tej drugiej nie karmiącej piersi pieluszkę ;-)
Mały mi sporo ściąga i piersi nie są przepełnione ;-)

u mnie podobnie jak u magdy, też jakoś wole przykładać pieluche niż z tymi wkładkami się męczyć, szczególnie z tym badziewiem co zostawia kłaki. Tylko w nocy mamproblem bo mi produkcja na maxa działa i jak śpie na boku i przyciskam cycka to cieknie ostro.
Zbankrutować można jak tak wymieniać te wkładki co karmienie.

reklama
Ja tez nie uzywam wkladek bo na razie nic nie wycieka a poza tym podobno lepiej jest wietrzyc sutki wiec jedynie po karmieniu zostawiam mleko na nich i chodze nawet bez biustonosza. Mam nadzieje ze nie zrobia mi sie od tego rozstepy :shocked2:
U mnie termos z Ikei sprawdza sie wysmienicie. Trzyma cieplo wody rewelacyjnie co skraca nam bardzo czas przygotowywania butelki. Dostalam wczoraj od tesciowej podgrzewacz i nie wiem co z nim robic bo termos w zupelnosci wystarcza na obecne potrzeby. Mam nadzieje ze moze w pozniejszym okresie bedzie mial sie do czego przydac np. do sloiczkow itp bo byloby troche glupio.
Co do butelek to jestem bardzo zadowolona z butelki nuka 1st choice. Ma super smoka i zmusza dziecko do pracy tak jak przy piersi. Natomiast jak dla mnie butelka ze smoczkiem aventa jest totalnym badziewiem. Ma duze oczka wiec dziecko bardzo szybko wypija a do tego smoczek nie jest wyprofilowany wiec dla dziecka jest latwiej ale w rezultacie nie wyksztalca odpowiedniego ukladu ust do piersi wiec jesli ktos karmi tak jak ja zarowno piersia i butelka to radze kupic nuka bo po avencie dziecko moze odmowic ssania piersi bo bedzie mu po prostu za trudno ssac mleko. Kupilismy tez smoka z nuka genius i tez jestesmy bardzo zadowoleni. Pomaga przy atakach placzu bo wiszenie na piersi 24h/7 tak jak bylo to kilka dni temu z pododu boli brzucha pediatra nam zdecydowanie odradzila. Nic to dziecku nie daje ze wisi przy piersi a matke wykancza zarowno psychicznie jak i fizycznie co moze skonczyc sie zanikiem pokarmu.

Do góry