reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja właśnie wczoraj wszystko sobie podzieliłam i poukładałam do szuflad..i tych ubranek na 56 cm mam całkiem sporo i nawet się zastanawiałam, czy je zdążę założyć, ale jak tak piszecie, że Maluchom wszystko za duże to mam szanse;-))

reklama
mamom które mają mieć synków odradzam pieluszki hugisy new born. Przy Kini były ok, ale mały przesikuje każdą absolutnie. Rozmawiałam z 2 koleżankami które maja i synków i córeczki i to samo spostrzeżenie. Zmiana ubranka co sikanie czyli mam już wszystko zasikane. Dobrze, że kupiłam tylko jedną paczkę. Dla nas 2 dady okazały sie za duże i siku wylatuje bokiem :(. No to mi zostają tylko pampersy bo reszta też sie nie sprawdziła :(

Anisen a słyszałam właśnie o tych Huggisach że przy chłopcach sie nie sprawdzają, ja już jedną paczkę zdążyłam kupić więc jak coś to tylko jedna paczka pójdzie do kosza

Dzięki Anisen, dobrze wiedzieć. Ja w ogóle słyszałam że Huggisy są nie za bardzo, nawet nie tyle że dla chłopców ale ogólnie sa gorsze od innych.

Anisen ja tez mam jedna mała paczkę huggisow i duża pampersow. Stwierdziłam ze bede eksperymentować z tanszymi po ok.2 miesiącach. Póki co dzieci są bardzo delikatne no i trzeba nauczyć sie instrukcji obsługi;-)

Nalka u Majci huggisy sprawdzały sie rewelacyjnie, pampersy przecinaly jej skórę.

Próbowałam rosmanowskich ale mój ma na nie uczulenie jakieś i po 2 pieluszkach musiałam je odstawić bo calutkie plecki pod pieluszką i pupua w krosteczkach. Zmieniłam na pampersy i uczulenie zniknęlo, więc to muszą być pieluszki :(
Przy córeczce sie sprawdziły te hugisy ,ale teraz absolutna klapa :(

mój urodził sie z rumieniem skóry i teraz jedziemy na emolium tylko. ale do wyprawki polecam dokupić nadmanganian potasu. To niedrogie ale w razie odparzeń albo problemów ze skórką kąpać w słabiutkim roztworze tego - taki leciutko rózowawy. Poleciła go położna na ten nasz rumień i widocznie pomaga.

Anisen nadmanganianu uzywalam dla Majci co któraś kąpiel i super sie sprawdzalo.
Oby Gabrysiowi pomogło. A z pieluszkami u mnie niestety było tak ze jakość równa sie cena i narazie tez tak sadze. Moze to byc tez zależne od tego co sie je karmiac, bo wtedy stężenie alergenu w moczu czy w kale moze wywoływać podraznienia. Najlepszy lek wiadomo obserwacja, a lekarz mama;-)
Trzymajcie sie :-)
Niby oszczędza sie na pieluszkach a różnice dopłaca sie potem w aptece za leki i kosmetyki na uczulenie.

reklama
misiako zgadzam się z pieluchami..próbowałam dada, ale bez porównania do pampersów.
Mamy zwykłe papmki, ale te premium są też super, bo miałam jakieś testowe. Może spróbujemy po tych kupić.

Wczoraj przyszedł leżaczek z fb, muszę go wyprać, ale rzeczywiście ta dykta w środku jest bez sensu. Chyba nie bardzo można go zamoczyć? lepiej szczoteczką i jakimś proszkiem, co? bluetooth prałaś już?
Wczoraj położna powiedziała też, że najlepiej myć doopsko wodą przegotowaną..w sumie chyba ma rację, chociaż ja cały czas na chusteczkach, przy Idze też. Moze spróbuję z wodą, chociaż chustki wygoda..

Do góry