reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja tam wole nie wychodzic na zakupy w ogole a jak juz wychodze to nie wchodzic do sklepow dla maluchow bo tez sie to moze zle skonczyc :-) Tym bardziej ze w szafie miejsca juz brak a ja i tak mam w nastepnym tygodniu dostac od kolezanki jeszcze duzo rzeczy. A poza tym to by mnie chyba wtedy moj M na cztery spusty zamknal bo lezaczek jest juz ponad planowo zakupiony ( chcialam go kupic dopiero za kilka miesiecy) ale przeciez taka okazja byla to zamowilismy :-D I sie teraz paleta po domu bo nie ma go gdzie postawic...

reklama
Oj wiem coś na temat nieplanowanych zakupów. Ja też nie potrfię wyjść ze sklepu jeżeli nie kupię choć głupiej czapeczki dla Julki. To jest silniejsze ode mnie.

Dziewczyny ja mam tak samo. Wiem, po prostu wiem że jak wejdę do sklepu to albo coś kupię a jeśli nie kupię to sobie upatrzę coś i będzie mi chodziło to po głowie :-p Więc jak nie mam nic naprawde potrzebnego do kupienia to nie odwiedzam takich sklepów i na allegro działu dziecięcego też już nie odwiedzam. A mąż to by mnie chyba udusił jakbym kupiła kolejną "niezbędną" rzecz ;-)

Dziewczyny, czy Wy też tak macie ?
już niby wszystko mam, lista "odptaszkowana" a jade do sklepu i coś kupuję - bo potrzeba.

Plan był że wanienkę bedziemy stawiali na pralce, no ale co później ? gdzie dzidziuś ? no i dziś kupiłam stojak pod wanienkę by stała blisko przewijaka... jeeennyyyy kawałek żelaza 59 zł - masakra. No i jeszcze dokupiłam ręcznik i pokrowiec na przewijak. Kurka wodna, może juz nigdzie nie będę jeżdziła :-):-)

Ja też raczej omijm takie sklepy, już nawet do lumków nie wchodzę, bo zawsze coś zbystrze, a ciuszków mamy pełno. jednak dzis nie moglam sobie odmowic i kupilam takie ala pospiochy jak nowe z H&M za jedyne 1zł za sztukę;). Weszlysmy tez z mama do Bobasa i prawie kupilybysmy nowa posciel wraz z ochraniaczami - taka byla piekna;)

Ja włąśnie omijam sklepy dziecięce bo niestety ja z racji że mam dwie córy i teraz jeszcze synek to niestety musze się cholernie powstrzymywac przed wizytami w takich sklepach bo bym niestety finansowo się zrujnowała a jest tyle piękności że mi smutno że ne mogę sobie pozwolić na jakieś szaleństwo.Nie tsety takie realia.Ja wchodze tyle wtedy kiedy wiem że mam coś zaplanowane by kupić i szukam najczęściej okazji w tych lepszych markowych sklepach.
A po lumpach rzadko chodze bo nie mam ich w okolicy i to dla nie raczej wyprawa na cały dzień a zazwyczaj w centrum jest cieżko coś fajnego znaleść i trzeba niezły maraton zaliczć by coś fajnego kuoić.

Nie nadrabiam, bo nie mam jakoś weny, ale muszę napisać, że brakuje mi maleńkich ciuszków..takich 56, 62 na Adzie wiszą i okropnie wyglądają. P już dokupił małe bodziaki, jeszcze jakieś pajace i damy radę.
i dady wymieniłam na pampersy..lepsze są. niby takie same, ale jest róznica na pupie. pampersy lepiej chłoną i są bardziej elastyczne. mimo, że wyglądają prawie tak samo..

reklama
A Pampersy które? Ja mam Premium Care bo kuzynka je poleciła, dla małego szkraba najlepiej się podobno jej sprawdziły.
A co do ciuszków to Asia to samo pisała że wszystko za duże... ja mam troche tych na 56 a Maksiu nie zapowiada się na duże dziecko więc mam nadzieję że na początek jakoś sobie poradzimy z tym co mamy..

Do góry