reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Asiu my kupiliśmy dwa smoczki z Canpola jeden taką silikonową kuleczkę i Bartuś nie umiał tego zassać i drugi taki zwykły kauczukowy i ten już ładnie ssie choć musze jemu przytrzymywac bo jednak jak ssie intensywnie lub się tak napręża i wyciąga to mu on wylatuje albo łapkami sobie tez smoka wyjmuje.A wypadają dlatego że inaczej dziecko ssie pierś a inaczej musi ssac smoczek

reklama
Moja też nie chce smoczka, próbowałam jej dać, ale jakiś wielki..ma taki odruch wymiotny i go wypluwa. Nie daję na siłę..nie chce to ok.
Chusteczki mamy pampers sensitive, innych nie próbowałam

No mój też pierszy raz to miał taki odruch ale po kilku próbach załapał choć jak chce piers to smoczka sobie nie da włożyć.Ale smoczek dla mnie jest pomocny bo jak mały uśnie i po kilkunastu minutach się wybudzi i szuka piersi to mu daje smoczek i śpi dalej a tak musiałabym go znów przystawiać do piersi.Chce tez by uśypianie nie kojarzyło mu sie tylko i wyłącznie z piersią ;-)

U starszej też tak było i sobie odpuściłam i załapała tak porządnie gdzies jak skończyła dobrze dwa miesiące więc myśle że nasze maluszki muszą podrosnąć do tych smoczków
A one to maja przedzaił dosyć duży bo od 0 do 6 m-cy to sporo jednak bo dla dziecka to kolosalna róznica w wielkosci

no wlasnie ogladalam w klepie te TT i one takie małe były, tylko teraz nie mam gdzie kupić :(
moja tez wlasnie wisi przy cycu jak zasypia i czasami sie bujamy kilka razy do spania i do cyca

też mam smoczek TT i rzeczywiście jest malutki... chociaż Hania i tak go olewa... raz miała w buzi przez jakies 30sek. akurat woda nam się nagrzała na kapanie, a ona już głodna była i musiałam ją tę chwilę przetrzymać zanim przygotuje ciuszki i sprzęt kapielowy.

reklama
asia dopiero co oglądałam TT w Fido i nie pamiętam ceny (chyba 22zł za 2 sztuki silikonowych, kauczukowe chyba 10zł za dwa), gdybyś chciała, mogę jutro kupić i ci wysłać, koszt przesyłki nie powinien być większy niż 5zł. Jak coś to pisz na PW. (chociaż na all czasem taniej z przesyłką wychodzi niż w Fido bez) W Niemczech widziałam fajne, takie malusie dla noworodków, ale nie pamiętam ceny i te jeśli już, to dopiero 22go będę mogła mieć.
ale może być też tak, że nawet malusiego dla wcześniaków nie będzie chcieć. Nie wszystkie dzieci chcą ssać smoczek

Ostatnia edycja:
Do góry