reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Ulenka ja mam pościel do wózka ale tylko dlatego ze dostałam kiedyś przy Rysiu ale do dzisiaj leży nieużywany, wiec na pewno bym nie kupiła zresztą patrząc względem kocy akrylowych to koce na pewno cieplejsze niż ta kolderka.

reklama
Dziękuję za opinie. Juz nawet doczytałam, że są najróżniejsze stelaże. Takie co utrzymają i większą i mniejsza, takie co tylko na jeden wymiar.... Zgłupieje nim coś kupię. Musze pojechać do sklepu i zobaczyć ile kosztuje nowy normalnie, bo z allegro za 40-50zl kupi się, ale i tak przesyłka, wiec sensu nie ma.
Na OLX jest dużo ogłoszeń wanienek ze stelażem, ale jakoś tak mnie brzydzi ta używana wanienka, po obcym....

Co do laktatora to faktycznie jest to dziwne uczucie. Tez cały czas myślę, czy jest sens kupować nawet używany elektryczny. Poprzednio używałam ręcznego Avent-Philips i takich zwykłych małych, z gruszka, ze strzykawka i zawsze miałam problem z ilością. Nigdy nie sciagnelam za jednym razem na jedno karmienie. Pamiętam, że wstydzilam się w kościele karmić ja, podczas chrztu, wiec prawie tydzień sciagalam i mrozilam zapas na ten jeden raz.

hahaha a widzisz?! fajna sprawa takie lumpkowe zakupy :-D Tylko uważaj bo to wciąga:tak:

Kurde! Uzależnia!
Jakiś czas temu, jak Jula była mała tez latalam z nią po jakieś łaszki. Później praca, ona do przedszkola i mi przeszło, a teraz?! Znów mnie ciągnie! Na szczęście czasem mają tak drogo, że szybko się zawijam na pięcie ;-)

Slonko, w smyku sam stelaż (ten uniwersalny na małą i dużą wanienkę) kosztował 80 zł. Mieli tylko 1 model.
Myślę, że w tej cenie na allegro kupimy komplet i jeszcze na przesyłkę starczy.
Ew. jeśli trafisz używkę w db cenie to tylko wanienkę dokupić. Te za ok 20-30 zł zaczynają już wyglądać sensownie :)

Dziewczyny nie ma któraś wykrojow na sukienki niemowlęce chodzi mi głównie o princeski, kurde niby to proste ja szyć umiem ale bez wykroju ni rusz bo krawcowa nie jestem a mam kilka pomysłów na sukienusie dla mojej królewny, a takie ładne sukienki drogie jak klops, a to raptem 30 cm materiału.

Slonko, w smyku sam stelaż (ten uniwersalny na małą i dużą wanienkę) kosztował 80 zł. Mieli tylko 1 model.
Myślę, że w tej cenie na allegro kupimy komplet i jeszcze na przesyłkę starczy.
Ew. jeśli trafisz używkę w db cenie to tylko wanienkę dokupić. Te za ok 20-30 zł zaczynają już wyglądać sensownie :)

Tak chyba zrobię. Kupię nawet zestaw używany za jakieś 40zl, a wanienke za 28zl kupię w sklepie. Chyba, że sklepowe stelaże będą tańsze.

Sprawdziłam daty - poza smoczkiem, którego nie otwierałam, wszystko ma datę produkcji czerwiec 2014. Czyli jest ok :)

Przymierzyłam laktator do ubranej puersi i... dziwnie jakoś ;) Nie jestem jeszcze na to gotowa!

Zanag czyli laktator już przyszedł? Co się nic nie chwalisz! :-D Widzę, że Twój pierwszy raz z laktatorem w ręku wyglądał podobnie jak mój, hihi. Ja wręcz byłam trochę zniesmaczona tym, poczułam się jak dojna krowa, co z resztą pisałam. :nerd:

dziewczyny a powiedzcie czy do wózka na zimę kupujecie komplet pościeli czy jakoś inaczej to rozwiążecie?? bo ja za nic nie pamiętam jak było z Antkiem....

Uleńka ja do wózka dostanę gratis śpiworek, więc myślę, że małego zapakuję w kombinezon, ewentualnie jeszcze kocyk i ten śpiworek.

Jula jeszcze bajeczke na noc ogląda, wiec wrzucę szybko nasze dzisiejsze łowy z ciuchów.
W tym jest ten fioletowy kombinezonik-pajac. Podoba mi się, bo jest taki gruby, pluszowy i ma wywijane stópki i łapki. Wydaje mi się, że jest duży, chociaż na metce jest "2-6m, newborn". Zobaczymy. Jak będzie lekka zima, może się przyda, a jak nie to zostanie na wiosnę.
Sukienkę i bluzeczkę starsza siostra wybrała dla siostryczki. Sukienka będzie na święta, chyba, że młodsza siostra pójdzie w ślady starszej i urodzi się na nią za duża ;-)

Załączniki

• 1412099618887.jpg
    1412099618887.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 49
  • 1412099627404.jpg
    1412099627404.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 48
  • 1412099637189.jpg
    1412099637189.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 48
  • 1412099647169.jpg
    1412099647169.jpg