reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

jopal nie wiem czemu ale tej hello kity to ja tak nie lubie, U mnie Amelka ma zielony sama sobie taki wybrała, a tu gdzie łóżeczko będzie mamy fiolet z jasnym zielonym. A to łóżeczko będziesz miała u chłopaków?

reklama
Uleńka- śliczna pościel i te sówki- boskie!

Olushia-
szare groszki są śliczne a z drugiego kompletu, to wszystkie pomysły kolorystyczne mi się podobają.

Zanag- fajnie, że lista się zmniejsza. Pokażesz pieluszki bambusowe jakie zamówiłaś? Ja mam ze strony poofi i tak mi się spodobały, że chciałabym chyba jeszcze jakieś dokupić z tego materiału.

Ja hello Kitty tez nie cierpię.

Łóżeczko u nas w sypialni przez pierwsze pół roku a potem do chłopaków, a wszystkie rzeczy od razu u chłopców bo w sypialni miejsca nie ma łóżeczko na styk kolo naszego wchodzi właściwie tak na środku pokoju ale to na pół roku tylko i chłopcy tez tak byli jednak malucha lepiej mieć pod ręką na początku.
A chłopcy duży pokój mają ponad 20 metrów
Jak się nie pobudujemy to pewnie z czasem zlikwidujemy sypialnie na pokój dla córci.

Ostatnia edycja:
Jopal, ja też planuję wstawienie łóżeczka do sypialni na kilka miesięcy. Mam nadzieję, że się zmieści... Małż zaproponował, by Piotrek na początku spał w gondoli od wózka, ale jakoś nie jestem do tego przekonana :/

czarna,jopal hehe co ten kocur nam zrobił ;p
ola ładniuchna ta pościel ale ta druga do mnie nie przemawia tzn te poduchy takie wielkie.
jopal no tak malucha nalepiej mieć przy sobie :) dlatego podziwiam mamy które dzieci spia w innym pokoju. My tez chcemy tak do pół roku albo nawet do roczku żeby była z nami w pokoju a potem do Ami Jule przeprowadzić
zanag mojego R siostra mieszka u teściowej maja jeden pokoj ich starsza corka spi w łóżeczku a mały w wozku ale dziecko się szybko przyzwyczaja nie wiem czy to dobry pomysł;-)

reklama
Jeśli nie wejdzie łóżeczko od strony nóg, to chyba nie będzie wyjścia i skończy się na spaniu w gondoli. Po małżowej stronie mamy grzejnik. Spanie przy grzejniku na pewno nie jest dobre dla malucha :/
Teoretycznie z mojej strony łóżka mam ponad 1,2 m do barierki od schodów (nasza sypialnia jest otwarta, przy schodach na piętrze) ale ja mam schiz że to zbyt niebezpieczne mieć łóżeczko od tamtej strony. Inna sprawa, że nie wiem, jaka będzie wysokość barierki. Zagmatwane to trochę ;) Jak skończymy remont to strzelę fotkę, może znajdziecie inne rozwiązanie?

Do góry