reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Też chyba sobie uszyję kocyk :) tak zacgęcacie. A gdzie kupujecie tkaniny?
na allegro!:) na chybil tafil wybralam sprzedawce pierwszego z listy, tylko sprawdzialam czy ma te 3 rzeczy (bawelna, minky i ocieplina). zwroc tylko uwage na grubosc minky bo sa chyba 250 i 350 w zaleznosci czy do domu ma byc ten kocyk czy na dwor. ja nralam grubszy bo ma byc na dwor.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Też chyba sobie uszyję kocyk :) tak zacgęcacie. A gdzie kupujecie tkaniny?
Ja zamawialam na allegro u uzytkownika markolii ( maja tez swoją strone Link do: Sklep internetowy ) ale tak jak Grama80 napisała, wybór na allegro jest ogromny! Mnie do uszycia zachęciła ta stronka Link do: kocyk minky DIY hand-made szyjemy kocyk minky bo uwierzyłam że nawet z takimi umiejętnościami krawieckimi jak moje też dam radę :)

Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom

na allegro!:) na chybil tafil wybralam sprzedawce pierwszego z listy, tylko sprawdzialam czy ma te 3 rzeczy (bawelna, minky i ocieplina). zwroc tylko uwage na grubosc minky bo sa chyba 250 i 350 w zaleznosci czy do domu ma byc ten kocyk czy na dwor. ja nralam grubszy bo ma byc na dwor.

Orginalny minky ma gramature powyzej 350g, a te o nizszej gramaturze to niestety a'la minky (podrobki). Wysoka gramatura orginalnego minky swiadczy o jego wysokiej miekkosci I dobrej jakosci nawet po wielu praniach. Takie minky nadaje sie zarówno na zime jak I na wiosne. Te tasze niestety nie sa zbyt trwale, a kuleczki po czasie sie ubijaja. Warto kupic minky w cenie ok 36zl/m.
Co do bawelny wazne zeby ja zdekatyzowac przed szyciem, zeby po praniu nie bylo niespodzianki :)

Orginalny minky ma gramature powyzej 350g, a te o nizszej gramaturze to niestety a'la minky (podrobki). Wysoka gramatura orginalnego minky swiadczy o jego wysokiej miekkosci I dobrej jakosci nawet po wielu praniach. Takie minky nadaje sie zarówno na zime jak I na wiosne. Te tasze niestety nie sa zbyt trwale, a kuleczki po czasie sie ubijaja. Warto kupic minky w cenie ok 36zl/m.
Co do bawelny wazne zeby ja zdekatyzowac przed szyciem, zeby po praniu nie bylo niespodzianki :)
Tak potwierdzam. Moja mama wszystkie materialy przed uszyciem pierze i prasuje i dopiero szyje.

Kurde, kusicie tym szyciem, ale sama nie mam ani maszyny ani zdolnosci i wlasnie mysle czy kogos nie zwerbowac do tego hmm

Szacun, zdolne z Was kobietki! Mi rowniez najbardziej podobaja sie rzeczy samemu uszyte lub zrobione na drutach/szydelku.. Na podobaniu sie niestety konczy bo nie mam maszyny ani nikogo bliskiego kto takowa ma a do robotek recznych nie mam cierpliwosci na dluzsza mete [emoji14]
Kocykow mam juz sztuk piec, ale poszlam wczoraj do tkmaxa po cos zupelnie innego i wpadl mi w oko on. Przepiekny, dziergany, mietowo-szaro-granatowy cud! Nie kupilam tlumaczac sobie, ze 5 wystarczy, ale chodzi za mna. Modle sie, zeby jutro tam na mnie czekal ;-)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
Do góry